Blogger Widget

onsdag den 21. oktober 2020

Årets sidste Klub Soja: Situationsfornærmelse og Girlcrush.


Planket fra arrangements-siden på Facebook. Koncert, kl. 20.30. Døren åbner vist, kl. 20.00

”Bryggens alternative musikklub vil gerne have dig med til en aften med punkparty-musik og kæk pop med masser af attitude.

Situationsfornærmelse

Anmelderrost, velspillet og højenergisk punkrock, om alt det vi ikke taler om. Hvorfor skal punken altid være så vred? Hvorfor ikke grine lidt mere med punken – grine lidt mere af punken – grine lidt mere af os selv? Situationsfornærmelse leverer punk med glimt i øjet, hvor maksimal energi og fællesang, om alt det man ikke taler om, forener band og publikum i dansefest og delebajere. Situationsfornærmelse er blevet kaldt et partyband – og hvilken ære. Situationsfornærmelse kom til verden i Aarhus, 2019, og udgav samme år debut-EP'en ”En Hurtig Omgang Dansk”. Bag vidunderet står to søskende, en roomie og Mathias – 4 venner i alt, som selv indspiller, producerer og udgiver uhyrlighederne til folket. Situationsfornærmelse spænder vidt mellem Frederik Uglebjergs hæsblæsende blastbeats, og Andrea Uglebjergs skringre barnestemme, til Dines Karlsens eksplosive guitarsoloer, og Mathias Jørgensens helt specielle basspil. For som Situationsfornærmelse altid siger: en hurtig omgang dansk har aldrig været sjovere.

Girlcrush

De kalder sig selv Girlcrush, og de har fundet sammen om en fælles vision: At ændre på folks opfattelse af køn, kropsidealer og seksualitet gennem charme, stærke holdninger og pisse gode sange. Nat, Andrea og Marie fandt hinanden gennem et opslag i facebookgruppen ‘Ugidelige Feminister’ for blot halvandet år siden. Den oprindelige ambition var blot at hygge sig med at spille et cover af The Cure’s: ‘Boys Don’t Cry’. De havde nemlig aldrig for alvor spillet et instrument før. I takt med at sammenspillet, venskabet og kærligheden til projektet voksede, fulgte ambitionerne med. I løbet af sommeren 2018 spillede bandet deres første koncerter. Det gjorde de med en sådan overbevisning, at Roskilde Festival hurtigt forelskede sig i bandet og bookede dem til årets Rising Program. Alt dette er sket på blot et år, endda uden officielt at have udgivet en eneste sang. Hvad Girlcrush endnu ikke har med sig af musikalsk erfaring, kompenserer de for med deres evner til at skrive ukomplicerede og ærlige popsange – fyldt til bristepunktet med attitude, kækhed og kærlighed. Girlcrush har netop lige udgivet deres ny single, et råt angreb på det kønnede sprog: "Throwing like a girl".

Arrangementet er et samarbejde mellem musikforeningen Klub Soja og Kulturhuset Islands Brygge.”

Ingen kommentarer: