Blogger Widget

tirsdag den 11. januar 2022

Hjelle på druk…


Jan Damage Petersen, kært redaktionsmedlem, spillede under Beat 2021-programmet i december ’Den Gamle Jukeboxen’ med Hjelle. Hjelle var/er den drivende kraft i malmøkvartetten Bäddat För Trubbel, der har spillet i København adskillige gange. I 2021 udsendte Hjelle solo-lp’en ’Det Måste Inte Vara Så Här’, som just nævnte sang er fra. Den handler om at tage toget over Øresund for at gå på værtshus og proppe mønter i jukeboxen. Det er ikke første gang, at Hjelle skriver om vor hovedstad. Både Bäddat För Trubbel-pladerne og solotingene er rig på kvikke beretninger om byen. Hvad vi ikke var klar over, da Jan havde udgivelsen med som en af årets plader i 2021, var, at der eksisterer en video til ’Den Gamle Jukeboxen’. En video, hvor Hjelle er på druk i København. I dagene efter Beat 2021 drøftede vi kort og ikke særligt entusiastisk, hvilke værtshuse Hjelle besøgte. Vi kom dog ikke meget videre, før den samme diskussion kom op i dagene efter vores punk/hardcore/powerpop-udsendelse i sidste uge. Og så begyndte det pludselig at tage form. Takket være Martin Sedolf!

HH: ”Hvor er vi henne?”

Tobias Bendixen: ”Det er godt nok ikke meget man ser!”

Martin: ”Nu er det flere steder. Men tror, stedet med den stribede dug er Café Blomsten”

Tobias: "Tænkte på Diligencen på et tidspunkt. Men det er virkelig små glimt man får. Ah, mon ikke det er McKluud? Hvis det andet er Blomsten. Ser lidt westernagtigt ud”

Jan: ”Enig! Den stribede dug, kan faktisk godt være Blomsten. Haha, hold kæft, hvor åndssvagt. Begge steder er lige ved siden af, hvor jeg bor.”

Tobias: ”Man ser altså også mest jukeboxen”

Jan: ”Jeg skal sateme snart ned og tjekke om deres jukebox indeholder Dr. Feelgood, Wilmer X og The Blasters.”

Tobias: ”Haha, det lyder som en god ide!”

Martin: "Han er tre steder minimum. Det sidste sted, han rammer er Hytten på Enghavevej. Kan ikke rigtig lure det første sted med de gule barkort”

HH. ”Smukt, drenge”

Martin: ”Man kender vel sine bodegaer”

HH. ”Jeg er ikke så meget på bodega længere, selvom jeg har slæbt en brandert eller tre hjem fra de nævnte værtshuse”

Tobias: ”Hahahaha”

HH. ”Hvorfor bruger man aldrig ordet udskænkningssteder længere?”

Tobias: ”Godt spørgsmål. Dejligt ord!”

HH: ”Nemlig”

Martin: ”Første sted er Spunkbar Der har de gule cirkler på bordene Så ruten for er: Spunk Bar > Café Blomsten > Café Hytten. Giver vidst også meget god mening ift en slentretur ned af Istedgade”

HH: ”Den tager vi i morgen”

Tobias: ”Ah ja, giver totalt mening! Lidt lang tur ift min Blomsten > McKluud-klassiker, men realistisk nok”

Martin: "McKluud har sorte rygstøtter i båsene. Mine detektivskills bestod af: Spunk = den gule cirkel på bordet. Blomsten = toilettet, positionen af det runde bord, fast dug på bordene. Det ekstra afslørende var hvis man havde loftet med”

Tobias: ”Virkelig imponerende, Sedolf”

Martin: ”Hytten = den specifikke form på rygstøtten”

Martin: "Hyr mig til jeres næste detektivsag. Venter stadig på et opkald fra Barnaby”

Ingen kommentarer: