Blogger Widget

onsdag den 17. maj 2023

Klub Soja. Nu på lørdag.

“Howl Baby Howl

Den københavnske garagerockduo Howl Baby Howl er tilbage for fuld kraft med albummet Heavy on the Tongue, der udkommer i april 2023 på det københavnske label Midnight Confessions.

Efter 10-års pause, hvor de to venner bl.a. har skrevet filmscores, produceret albums og turneret verden rundt med kunstnere som The Raveonettes, Trentemøller, The Asteroids Galaxy Tour og Kira Skov, er Howl Baby Howl tilbage igen i deres reneste form. Duoen byder igen på fuzzy guitarer, hvirvlende trommer og rå, fængende melodier.

Albummet er mixet af Greg Saunier fra San Francisco bandet Deerhoof og han har bibeholdt den umiddelbare og rå energi som kendetegner duoen.

Howl Baby Howl er det musikalske møde mellem Jeppe Brix (guitarer og vokal) og Silas Tinglef (trommer og vokal). Den Københavnske duo startede i 2008 med det blues-prægede debutalbum There’s No Team in Fuck You fulgt op to år senere af albummet Now The World Belongs To Us, der løftede kompositionerne, arrangementerne og lyden i en mere eksperimentel retning.

Deres seneste udgivelse var 2013's omfattende EP-trilogi, bestående af Kids of Chaos, Summer of Shame og Mountain of Pounding Pop, en trilogi der varierede mellem alt fra pop-rock til maskinel støj og med et strejf af electronica. Kendetegnende for alle udgivelser er deres genkendelige riffs, melodier og umiddelbare sans for psykedelisk garagerock. Blandt andet Soundvenue bemærkede duoens "tårnhøje niveau af opfindsomhed" og roste dem for at tilføje "nye, overraskende nuancer til (deres) palette” med hver udgivelse, i deres seneste anmeldelse (5/6 stjerner).

I live udgaven har Howl Baby Howl inviteret den ikoniske danske jazz og rock-bassist Anders ”AC” Christensen med på scenen.

Pleaser

Pleaser er et lovende nyt undergrundsband fra København. Gruppen blev dannet i 2018 og fandt sin form i øvelokalerne omkring ungdomshuset – et sted Pleaser føler sig tæt knyttet til. Et par år senere debuterede Pleaser med en demosamling og blev hurtigt bemærket for deres friske take på punkgenren. Musikalsk kan Pleasers musik beskrives som hæsblæsende og støjende men samtidig umiddelbar og fængende med en bidsk duetsang i front. Der trækkes på både hardcore, punk og alternativ rock, og resultatet er iørefaldende og charmerende.”

Ingen kommentarer: