Blogger Widget

mandag den 1. marts 2010

The Strange Boys. Potentielt festivalemne?

Det er godt og vel et år siden, at Austin-bandet The Strange Boys debut-lp, 'The Strange Boys And Girls Club', kom på gaden. Skønt albummet ikke fandt til Europa af formel vej, blev det via import, internet og de kanaler musikdistribution tager i dag, et mindre undergrundshit og glohedt samtalestof i hipster-kredse i England, hvilket plademærket Rough Trade lynsnart fik opsnuset.

I sidste uge udsendte selskabet opfølgeren 'Be Brave' i denne del af verden. Her på viderefører sekstetten uden digressioner sin strålende omkalfatring af rockmusikkens rødder. Stilistisk befinder The Strange Boys sig et sted mellem rock, gospel, r&b og country. En af de første tanker, der faldt denne signatur ind var en bluesy-rock'n'roll udgave af The Strokes. Straks efter dukkede det tidlige The Rolling Stones og mest af alt Them op. Rock afleveret med den rette skødesløshed og tilpas nonchalance, storskrydende og til tider gudløst morsomt. Fx 'Laugh At Sex, Not Her", der handler om at overhøre et vennepars elskovsleg i rummet ved siden af. Førstesinglen 'Be Brave' er nærmest en opdatering af gospel-arrangementet af salmen, 'Oh Happy Day', hvor den vildfarende, men særdeles pirrende saxofonsolo, afgjort appellerer til mere. Og sådan, kan man blive ved. Både hvad angår at finde inspirationskilderne, men så sandelig også bare med at tage næring til sig i det nuværende kaotiske vadested af en tidsalder, der med et finere ord er navngivet senmoderniteten.


I USA har The Strange Boys bl.a. turneret med Roky Erickson, Daniel Johnston, Black Lips, Reigning Sound, King Khan, Jay Reatard og Julian Casablancas. I dette forår skal bandet endvidere spille support for Spoon og Deerhunter. Umiddelbart ser det dog ud til, at dets koncertkalender er tom fra maj og frem. Mon der er reserveret plads til en række europæiske sommerfestivaler?

Ingen kommentarer: