Blogger Widget

onsdag den 10. januar 2007

Frisk Frugt: Guldtrompeten

I løbet af december var der et par anbefalinger af udgivelser fra 2006 her på siden. Lad os bare, kalde dette indlæg en fortsættelse af disse. I dag er vi nået frem til et dugfrisk album. Ja, det er faktisk kun lidt over en måned siden, det kom på gaden. Det er selvfølgelig en risiko at løbe, for tænk nu, hvis albummet ikke holder! De fleste danske anmeldere, der har gidet at sætte sig ned for at høre albummet er dog begejstrede. Mere om det senere.

Pladen, det handler om, er soloprojektet med navnet Frisk Frugt fra Anders Lauge Meldgaard, som er kendt i bandsammenhængene med Kirsten Ketsjer the rock band, Forkert, Slütspürt, Blob Back Fahrenheit m.v.. Meldgaard har indspillet albummet i Berlin, dels i hans daværende lejlighed, dels i musikkollektivet yoyooyoy’s studie.

Og hvilken modtagelse har Anders Lauge Meldgaard så fået:

Geiger: ”Selvom albummet måske kan virke flagrende og løst på nye lyttere - ikke mindst pga. Meldgaards hang til billige instrumenter og lo-fi-æstetik - skal man altså ikke tage fejl. Det er gennemarbejdede sager, det her. Svendestykket, om man vil…Det er avantgarde, men også pop på et plan, hvor flere, end de selv tror, kan følge med og begejstres. Det er naivt, men ved mellem linjerne det hele. Og det er med lethed det rigeste, mest ligefremme og samtidig mest gådefulde danske album, man kommer til at høre i år."

Gaffa: ”Resultatet er et album, der på en virkelig vellykket facon blander så uegale størrelser som dansksproget sangskrivning, støj, drone, electronica og moderne kompositionsmusik. Nu er verden som bekendt ikke noget udpræget retfærdigt sted, men hvis den var, så ville numre som Isabella Rosselini Uden At Vide Det og Uglerunde Øjne Sået Til Med Sære Syn opnå bred anerkendelse i kraft af dét, der i mangel på bedre kan beskrives som múm med skizofrene tilbøjeligheder.”

Soundvenue: "Det er ikke småting lytteren bliver udsat for gennem denne 40 minutters musikalske rejse. Fra erindringer fra folkeskolens blokfløjteundervisning, gennem Kim Larsensk engelsk til 60'ernes støjkompositioners helvede og skæve dansksprogede, løst associerende tekster, der bliver leveret med et dejligt glimt i øjet. Og det er netop denne ironiske distance, der gør, at der bliver holdt sammen på det hele alligevel.”


Herfra ønsker vi tillykke med udtalelserne, og glæder os til at se Anders Lauge Meldgaard og Kirsten Ketsjer the rock band i radioprogrammet Mod Strømmen på et tidspunkt i løbet af de første måneder af 2007.

Ingen kommentarer: