Blogger Widget

tirsdag den 30. januar 2007

Wittrup Motel

Flere årtier før, at stortset enhver dansk mellemstor provinsby, kunne prale af, at nu havde en af de amerikanske super-size-me fastfoodkæder, slået sig ned i deres nærområde, så en lille smule amerikansk kultur dagens lys på Roskildevej i det nuværende Albertslund.

Vi skal tilbage til 1955. Europa er ganske langsomt ved at komme på fode efter Anden Verdenskrig. Økonomien og købelysten er i fremgang, de mest populære varer kommer fra USA, livsstilen ligeså. Dette mønster øjende det danske ægtepar Wittrup, som den 6. august 1955 slog dørene op for Wittrup Motel.

Siden midten af 1920'erne var der i USA skudt moteller op fra kyst til kyst. Alt i Wittrup Motel var opført og indrettet i bedste amerikanske stil. Drive-in-reception, parkering lige uden for værelsesdøren, amerikanske skydevinduer, let og luftig møblering. Intet var tilfældigt.


Indtil 1972, blev den daglige drift af motellet tilmed varetaget af den amerikanske skolelærerinde Sallie Zimmerhackel, der var blevet tilknyttet de amerikanske styrker i Europa i 1953. I 1954 blev hun overflyttet til København, hvor man så året efter kunne møde hende i Sallies Snack Bar på Wittrup Motel. Her blev de nyeste hit spillet på juke-boxen, alt i mens Zimmerhackel langede kaffe og amerikansk mad over ståldisken. Siden fik motellet en grillrestaurant, ice-cream shop m.v.

I dag er de fleste af de amerkanske servicefunktioner forsvundet, men man kan stadig køre bilen op foran motelværelset.

Ingen kommentarer: