Blogger Widget

onsdag den 21. marts 2007

Action Painting. Nummer For Nummer.

Den danske støjrockkvartet Speaker Bite Me er tilbage med albummet 'Action Painting'. Følgende er nappet fra releasematerialet, og fortæller lidt om hvilket univers teksterne omhandler.

FISTFUL OF AIR

Venner, dreng/pige, med pot i kroppen har bevæget sig ud i gadebilledet. Let fremmedgjorte og ret lykkelig fjollede bevæger de sig rundt og kræver byen som deres egen film. Uskyld og fornemmelsen af udødelighed leger de småfilosofiske tanker frem. Sammen udfordrer og fryser de omgivelsernes tempo. Kalder utopierne frem i kroppens bevægelser og leder efter spor der kan vise den rigtige retning at gå. Stop op...

CRAZY HORSE

Crazy Horse, indianeren. En sindsygeanstalt. En tankeflugt. Et sammensurium af inspirationer skaber den indlagte persons forsøg på at leve med sig selv. Overleve. Kate Bush, gloria gaynor, Napoleon 16. Tre sider af poppens væsen, den kloge, den sofistikerede og den vanvittige...

BELLE de BOSKOOP

Paradisets have på jorden. Et sødmefuldt møde mellem pigen og drengen, de voldsomme første stød af liderlighed. Underliv og varme kinder. Barok og airbrush.

WAR IS OVER

Selvom det er svært at forstå, så var der jo en kvinde der forelskede sig i Hitler. Eva Braun står i døråbningen til hans kontor. Vi er i bunkeren. Det er øjeblikket inden selvmordet. Som en alvidende fortæller står hun og synger om fortidens kærlighed, nutidens angst for døden og fremtidens fald. Måske en umulig musical, en aldrig optaget sort/hvid film?

BONGO BIZARRE

Drillende og blidt flyder melodien og tekstens forsøg på at få mennesket væk fra altid at sætte sine tanker op i firkantede modsætningsforhold. Sort/hvid, himmel og helvede, varm/kold. Gaven kunnen blive et mindre forudsigeligt liv.

LANDSCAPES CAN MOVE THEMSELVES

Det er ikke nogen hemmelighed. Naturen er mennesket overlegent. Alligevel glemmer vi det gang på gang. Denne kølige ode til naturen styrke og menneskets skrøbelige væsen hvæses, synges og spilles som et surrealistisk groovy samleje. Kontinetalplader forskubbes støjende. Bølgers meditative gentagelse gynger. Et godt nummer at læne sig tilbage til og i...

WHERE HAVE ALL THE FLOWERS GONE?

Den gode gamle hippie-slager. Pete Seeger, der meget ironisk var manden der rasende ville hive stikket ud af Bob Dylans elektriske guitar på en folk-festival, har skrevet denne antikrigssang. Mere revolutionær var han åbenbart heller ikke. I hænderne på Speaker Bite Me, bliver den en legesyg sag. En uhøjtidelig og måske endda dansabel protestsang?

WHATABOUTYOU

Det totale opgør med den liberale individualisme, og den nu efterhånden uendeligt opkørte frihedstanke. Vi er ikke ret meget mere end os selv, når vi kun er os selv. Fællesskaber gør trods alt mennesker til mere end blot individer. Vi mødes på dansegulvet, med hænderne over hovedet. Et kampråb kan også være en fest.

TEACH ME TIGER

Måske er det April Stevens barnebarn der er ved at nå den alder hvor hun gerne vil vide mere om verdens og kroppens landskaber. Og så må man jo finde en læremester. I hendes bøn til tigeren klinger sex og katastrofe, på nethinden hænger scener fra Rumrejsen 2001 og Abernes planet. Hvordan lærer man at alting forgår og sikkert også genopstår?

SEAGULLS CHASING CARS

Bredde boulevarder. Måger og biler på vej væk, ud. Manden har mistet sin modstandskraft for længe siden. Nu har han slået hovedet, måske skævt. Han er fanget i byen, fanget af sig selv, kan ikke frigøre sig fra pulsen og kan ikke blive en del af den. Hvor hans ben bærer ham hen, er umuligt at vide. Men måske vil selv det at give op, være en bevægelse mod et bedre sted.

BALCONY GIRLS

Altanpigerne. Et smukt og billedskabende udtryk fra Sverige. Men det bruges til at beskrive den horrible situation invandrerpiger i arrangerede ægteskaber kan blive udsat for. Hvis de ønsker skilsmisse giver familien dem valget mellem at blive slået ihjel eller begå selvmord, for at redde familiens ære. Fravalg af disse to muligheder betyder et liv i frygt og på evig flugt. Om denne sangs pige er i live, midt i et fald eller død, vides ikke. Måske er sangen et forsøg på at få livet til at gå baglæns.

Ingen kommentarer: