Blogger Widget

onsdag den 13. august 2008

Not To Be Broadcast

”…during working hours on the basis that the infectious rhythm would encourage workers to bang their tools on machinery in time with the music…”

Dette ræsonnement er et af mange, som forfatteren Spencer Leigh, har gravet frem, da han gennemgik Dance Music Policy Committee’s arkiv. Et udvalg, nedsat under BBC, der uofficielt dikterede, hvad der var sundt for de engelske lyttere, at høre i radioen. Skønt ovenstående var en af de mere bizarre beslutninger, som rådet vedtog, skulle der ikke så forfærdelig meget til at blive censureret.

I dag er det muligvis stadig forståeligt, at sange med vovet eller stødende indhold, dobbelttydige bemærkninger og religiøse referencer, blev forbudt. Vanskeligere bliver det nok at begribe, at dårlig smag, branding og drivende sentimentale numre var elementer, som udvalget også slog ned på. Arkivarbejdet er der kommet et boxset ud af, ’This Record Is Not Be Broadcast. 75 Records Banned By The BBC 1931-57’, som kommer i slutningen af august.

Vi skylder fortsat at fortælle, at ovennævnte begrundelse var møntet på Bing Crosby’s version af ”Deep In The Heart of Texas”. Lad os lave et forsøg. Her er selv samme sang med Ranch Party Gang. Nu er det bare at hente et stykke håndværktøj og begynde at banke med på håndklappene på varmerørene. Distraherer det?

Der er flere underholdende numre på cd’en. Nogle fatter man allerede ud fra titlen, hvorfor blev forment. Andre må man anskaffe sig for at få mere ud af.

Ingen kommentarer: