Blogger Widget

onsdag den 10. november 2010

Bubblegum Psych. ’The Zig Zag People Take Bubblegum Music Underground’

Endnu en omgang med covernumre. Man kan sætte spørgsmål ved om bubblegum-musikkens unge fanskare i sluttresserne overhovedet stiftede bekendtskab med The Zig Zag People, og hvis de gjorde det, så blev de utvivlsomt stødt på manchetter over bandets radikale ombearbejdninger af bl.a. arkegrupperne 1910 Fruitgum Company’s og Ohio Express’ top-10 klassikere.

The Zig Zag People bestod af en række dygtige studiemusikere, der i 1969 blev hyret af Decca, til at iføre bubblegum’en et psykedelisk draperi. Og det gjorde de så eftertrykkeligt, at adskillige numre ikke var til at kende igen. Det er vist det man kalder at tage en sang til sig og gør den til sin egen. Godt eller gudsjammerligt. The Zig Zag People’s versioner spænder fra jazz, blues, r&b til decideret syrerock og mere eksperimenterende dele af psykedelisk musik.

Der er ikke meget umiddelbart tilgængeligt materiale fra ’The Zig Zag People Take Bubblegum Music Underground’ på nettet. You Tube har coverene af Ohio Express’ ’Chewy Chewy’ og 'Yummy, Yummy, Yummy'. Plus to andre numre, ’Sally Goes To The Dentist’ og ’Peel It Off Your Face’, hvor undertegnede kommer til kort med, hvem der har skrevet og indsunget dem, hvis de da ikke er originalspor af The Zig Zag People.

Hvis man bruger lidt længere tid, kan man komme til at høre ’Little Bit Of Soul’, ’Hanky Panky’, ’Simon Says’, ’1 2 3 Red Light’ og ’Indian Giver’.

Musikken er langt bedre end den ser ud på skrift.

Ingen kommentarer: