Blogger Widget

tirsdag den 15. februar 2011

Forankret og på forkant

Værdikommission. Mere eller mindre diffuse forestillinger om kultur og tilhørsforhold. Blændværk eller fremadsynethed? Begreber kommer og går og vender aldrig tilbage i den oprindelige form. Hvis man overhovedet kan tale om noget oprindeligt? Hvad er vort højtbesungne demokrati? Er der frihed for såvel Loke som for Thor? Den evindelige tagen patent på sandheden. Og, hvis det ikke lige passer ind i ens kram, ja så laver man om på sandheden. Spørgsmål er der nok af. Et af dem, som undertegnede imidlertid ikke har hørt i den igangværende debat er, om det ikke altid har været sådan? Dog med den lille akse, at det i dag er blevet fuldstændigt opportunt at mele sin egen kage på bekostning af alt og alle. Den kloge narrer den mindre kloge, synes at være løsenet i samtlige samfundslag.

Bær over med denne lange smøre. Et eller andet sted, har den, i hvert fald på papiret, noget at gøre med den musik, som det kommer til at handle om nu. Det er ikke særlig mange år siden, at det fremherskende tankesæt var et helt andet. For øjeblikket forsøger denne bloggerkugle at sammensætte én mix-cd på grundlag af de tre bokssæt, som udgøre ’Dansk Rock Historie. 1965-1978’. Modtageren er en god ven, der har kradset lidt i overfladen af periodens musik, men som aldrig er nået i bund. Numrene skal selvfølgelig afspejle tiden, uden at være for indlysende. Samtidig bliver der lagt vægt på det universelle, altså sange, der giver ligeså meget mening i dag som dengang. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre? Problemet er bare, at opsamlingen for nuværende er gået lidt i stå, så hvis der er nogen, der sidder inde med nogle gode idéer, er de meget kærkomne. Foreløbig er følgende fjorten sange lagt på en bruttoliste:

Savage Rose - A Girl I Knew (alt. take) / Skousen & Ingemann - Blæsten Over Søen / No Name - Sarah / Burnin' Red Ivanhoe - Tingel-Tangelmanden / Bifrost - Solsorten / Stig Møller - Live Your Life For The Minute / The Old Man And The Sea - Nasty Backbone / Alrune Rod - Hvor Skal Jeg Se Solen Stå Op / Jomfru Ane Band - Rebild 76 / Culpeppers Orchard - Keyboard Waltz / Gnags - Ulvetid / Midnight Sun - Nickles And Dimes / Day Of Phoenix - I Think It's Gonna Rain Today / Povl Dissing & Burnin' Red Ivanhoe - Snehvidekys

Ingen kommentarer: