Blogger Widget

tirsdag den 3. januar 2012

Piber og trommer. 'Is It Alright…'


Garagerocken blomstrer i San Francisco i disse år. Hvis ikke, Roskilde Festival 2012 allerede ligger i forhandlinger med navne som Ty Segall, Sic Alps og Thee Oh Sees, så burde den seriøst overveje det. Med i købet kunne festivalen så håbe på, at få den ligesindede City by the Bay-artist Mikal Cronin, der solodebuterede sidste år.

Cronin spillede tidligere i Moonhearts og udgav i 2010 pladen, ’Reverse Shark Attack’, sammen med Ty Segall. Samme Segall har produceret og spiller trommer på Cronins debut. Dersom man er en hund efter punchy hooks, akustiske guitarer og melodisk sangskrivning af den type, der har en rastløs, nervøs, ung energi, ja, så er bare om at vende vrangen ud på de tomme januarlommer, for at se om der skulle gemme sig noget mønt.

Cronin bevæger sig hele tiden indenfor et klassisk rockudtryk. T.Rex, som nutidig amerikansk alternativ rock nærmest driver rovdrift på for tiden, hør blot den nye Black Keys-single, er i den grad tilstedeværende. Og så er der naturligvis tresser-inspirationen. Især The Beatles og The Beach Boys. Ikke et ondt ord om det. Tværtimod, så er de grupper ikke til at komme uden om, når de grundlæggende kompositioner er så flydende og smukke som her. Når det er sagt, så bliver det hele filtreret gennem en si af amerikansk punk og hardcore, der gør, at det på intet tidspunkt bliver en rekonstruktion af noget der var engang. 

Åbningsnummeret, ’Is It Alright’, begynder med Beach Boys-harmonier, for at gå over i et stykke båret af akustisk guitar, før det hele ender med en vanvittig fløjtesolo, spillet af John Dwyer fra Thee Oh Sees. Velbekomme!

Ingen kommentarer: