Blogger Widget

onsdag den 3. oktober 2012

Tim Burgess har været et smut i Nashville


Jeg har et svagt punkt for The Charlatans–frontmanden, Tim Burgess. Jeg er ikke klar over, hvor det stammer fra. Mit bedste bud er fra engang, jeg så et foto af ham, hvor han havde en The Flying Burrito Brothers t-shirt på. Mere skal der under tiden ikke til.

I disse dage er Burgess aktuel med sit andet soloalbum, ’Oh No I Love You’. En udgivelse, som tog de første spæde skridt, da han bar Kurt Wagners guitar ud til en ventende vogn efter et show i Manchester for snart ti år siden. Undervejs tog han mod til sig og spurgte Lambchop-sangeren om han ville skrive en sang til ham. Den ene sang, blev til flere, helt konkret til en hel plade, der nu er blevet indspillet i Nashville.   

Udover Wagner, medvirker My Morning Jacket, Clem Snide, R. Stevie Moore, et gospelkor, en strygergruppe, plus et hav af messingblæsere. Allerede her vil den nærværende læser nok stoppe op og tænke: ”Hov, det ligner jo opskriften på en Lambchop-plade”. Og, ja, den fornemmelse er korrekt. Hør blot balladen, ’A Case Of Vinyl’, som Burgess til Rolling Stone, har fortalt handler om:

"'A Case for Vinyl' kind of looks at a relationship like a record collection – whatever happens, the records are kind of there as you left them but the order they're in can give away what's happening emotionally"

Det kan jeg godt skrive under på. 

Ingen kommentarer: