Blogger Widget

fredag den 16. november 2012

Lee Fields & The Expressions. Loppen i morgen.


Der er nogen, der skal høre Kris Kristofferson i Falkoner Salen i morgen, andre foretrækker måske Twin Shadow i Vega eller afskedskoncerten med Bazar på Global, selv tager jeg til Lee Fields & The Expressions på Loppen. Eller Little J.B., som han blev kaldt i begyndelsen af karrieren, fordi hans look, hans vokal og hans dansetrin lignede Mr Please Please Please’s op af dage. 

Fields debuterede med singlen ’Bewildered’ i 1969. Op gennem halvfjerdserne udsendte han en række singleplader, der alle er i høj kurs i dag, med rå og tung funk. Især ’The Bull Is Coming’ b/w ’Funky Screw’, der udkom under navnet Lee Fields & The Devil's Personal Band, i slutningen af årtiet, kan få munden til at løbe i vand hos hardcore funksamlerne.


Fields ramte aldrig det helt store. Til trods for, at han turnerede og spillede med flere af de store i funkens gyldne tiår, såsom Kool & The Gang, Sammy Gordon & The Hip-Huggers og OV Wright.  I det meste af firserne var der stilhed omkring ham. Om den var selvvalgt, skal jeg ikke kunne sige. På den anden side, så intimiderede han ikke sit ry og rygte med indspilninger af tvivlsom karakter, som det skete for hovedparten af de funknavne, der havde været med til at bestemme retningen, bare nogle år før.

I 1992 vendte han tilbage med ’Enough Is Enough’, hvor han lagde sig op af den blødeste side af Southern Soul. Siden da er det faktisk kun gået én vej, op ad. På ’Problems’ fra 2002 leger han igen med udtrykket fra James Brown, mens han på ’My World’ fra 2009 og ’Faithful Man’ fra i år, er gået den klassiske soulvej med en stor hornsektion og masser af følelse. Stadig uden brug af synthesizere og trommemaskiner.

Ingen kommentarer: