Blogger Widget

tirsdag den 30. august 2016

Big Mess i Mod Strømmen


“Kids from Copenhagen seems to do a good job at whatever musical style they turn their hands to, and Big Mess are no exception. Their sound of choice is rough-hewn pop punk with a “modern retro” garage edge. In other words, imagine if Jay Reatard had been heavily influenced by early (pre-unfun) Jawbreaker. I suspect they may have tapped a vein that’s ready to bunt”

- anmeldelse af Big Mess debutplade, ’You Know I Care’, i MAXIMUMROCKNROLL

Jeg bliver ved med at støde ind i Jawbreaker, det amerikanske band, der i slutfirserne og begyndelsen af halvfemserne var med til at bane vejen for emo-rocken. Er jeg gået glip af noget? Er Jawbreaker en væsentlig inspirationskilde til nutidig punkrock? Eller har det noget med anmeldernes præferencer og alder at gøre? Jeg har selv kaldt Big Mess for hurtigrock med klar reference til firserne, da jeg i februar omtalte, at bandet snart havde debut-pladen klar. Vent, vent, vent, Big Mess nævner også Jawbreaker som et af de orkestre, der betyder meget for dem. Det gør de i et interview med magasinet Devilution fra maj i år. Her falder der også navne som Sleater-Kinney, Broder Daniel, The Replacements, Hüsker Dü, Talulah Gosh, Nirvana og Mike Watt af.


Lyt med når Big Mess besøger Mod Strømmen, nu på torsdag, d. 1. september, kl. 18.00, på enten 98.9 FM eller via den direkte livestream.

Ingen kommentarer: