Blogger Widget

mandag den 19. september 2016

Velkrydret gryderet / The Dwarfs Of East Agouza


The Dwarfs of East Agouza spiller på Global, lørdag d. 15. oktober. Men den internationale trio kunne ligeså vel havde optrådt på Festval Of Endless Gratitute. Eksperimenterne og legen med forskellige stilarter har de til fælles med flere af de orkestre, jeg hørte på den netop overståede festival.

The Dwarfs of East Agouza består af egyptiske Maurice Louca, organ, synth, beats, der blandt sagkyndig længe har været betragtet som én af de mest spændende musikere på den alternative musikscene i den arabiske verden. Udover udgivelser i eget navn, har han indspillet med Karkhana, Orchestra Omar, Alif og Bikya, ligesom han har samarbejdet med adskillige egyptiske billedkunstnere. Bassist, saxofonist og vokalist, Alan Bishop, vil nogen måske nikke genkendende til fra det amerikanske eksperimenterende rockorkester, The Sun City Girls. Sidste mand er den canadisk-egyptiske komponist og guitarist Sam Shalabi, der er et populært navn på Montreals impro-scene. Han har deltaget på indspilninger med Detention, Molasses og A Silver Mt. Zion.

Trioens debuterede med dobbelt-lp’en, ’Bes’, i april i år. Af mangel på bedre, vil jeg kalde pladen en vildtsmagende og yderst lækker nordafrikansk gumbo. Braiseret på de mangefacetterede musiktraditioner som området indeholder, og smagt til med et lag syret outsiderock, en spids field-recordings, ethno-folk og allehånde pulserende electronica.

Lyt selv, det er fedt.


Ingen kommentarer: