Blogger Widget

torsdag den 15. december 2016

Det sker i dag. Beat 2016 i Mod Strømmen


2016. Annus horribilis for rockmusikken? Ja, men der kommer stadigvæk masser af fænomenale skiver. Bowie, Cohen, Prince, Haggard, Martin med mange flere hørte en anden tid til. De toppede i tresserne, halvfjerdserne og firserne. Det er selvfølgelig trist at miste sin ungdom. At overvære den dø. Men vi har entret et nyt afsnit i rockkulturens historie, hvor ikonerne begynder at falde fra, lidt efter lidt, indtil hele kuldet er væk.

De seneste dage, har jeg omtalt nogle udgivelser, der formentlig ikke havner på min årsliste. I dag vil jeg fremhæve to danske orkestre, der albumdebuterede i år, og som begge lover godt for fremtiden. Begge er godt i gang med den såkaldte svære to’er. Det ene af ensemblerne har faktisk allerede optaget den. Det andet har flere numre klar og går i studiet i det nye år. Begge flirter i øvrigt i større eller mindre grad med musik ude fra den store vide verden. De har også det til fælles, at de begge har besøgt Mod Strømmen i løbet af 2016.

Debre Damo Dining Orchestra har deres ethio-jazz, krautrock, something kørende, med tryk på kørende, som her i ’Ubahn In Addis’. Bandet har lige været i Woodhouse Recording for at indspille deres nye plade med Per Buhl Acs ved roret:


Red Lama debuterede med ’Dreams Are Free’ i år. De stiller op i et klassisk rockoutfit med sanger, to guitarister, bassist, organist, trommeslager og perkussionist. På pladen finder man et ”cover” af den iranske guitarist, sanger og banebryder indenfor rockmusikken i det næststørste land i Mellemøsten, Kourosh Yaghmaei. ’Dar Enteha’ udkom oprindelige som b-side til ’Saraabe Toe’ i 1975:


Nu er jeg endelig fremme ved hensigten med dette indlæg. I aften sender Mod Strømmen Beat 2016. Stil ind, kl. 18.00, på enten 98.9 FM eller via den direkte livestream.

Ingen kommentarer: