Blogger Widget

lørdag den 10. december 2016

Skiver, der formentlig ikke ender på min liste over de bedste i år. Beat 2016. Optakt. (1)


Selvom Dwight Yoakam har valgt at gå tilbage i sit eget sangkatalog og genindspille en række kompositioner + ’Purple Rain’ af Prince til 2016-albummet. ’Swimmin’ Pools, Movie Stars…’, ja, så gør han det med så meget charme, at det har været én af de udgivelser, jeg er vendt tilbage adskillige gange, siden den udkom i september.

Én ting, må man sige om Yoakam, han har aldrig trakteret sin højtelskede Bakersfield-sound som en museumsgenstand. Selv ikke, da hans alt andet end vellykkede forsøg på - som helt ung urban cowboy - at slå igennem i Nashville faldt til jorden, fordi alle pladeselskabsmogulerne ikke mente, at hans musik kunne sælges, solgte han ud. Det var honky-tonk han ville spille og sådan er det stadig.

’Swimmin’ Pools, Movie Stars…’ er et stærkt og kraftfuldt stykke arbejde, der emmer af både lidenskab og sjov. Og til trods for, at Yoakams bluegrass-version af ’Purple Rain’, for flere nok vil tangere en joke, så vrider han, for undertegnede at høre, så megen ensomhed og tab ud af den sang, at det faktisk gør ondt.


Ingen kommentarer: