Blogger Widget

tirsdag den 5. maj 2020

Tvivler i Mod Strømmen


En tvivler er ifølge dansk sprogbrug en ”person der er mistroisk eller usikker, især angående religiøse eller dogmatiske forhold”. Men det er også et dansksproget punk/hardcore band fra København. Kvartetten har udsendt tre ep’ere. I begyndelsen af april kom debutpladen ’Ego’, og derfra begyndte det at gå skævt for gruppen. Allerførst blev deres releasekoncert aflyst, så røg Roskilde-jobbet, og de koncerter de ellers havde aftalt at spille i kølvandet på udgivelsen. Nu tror jeg, de går rundt og tvivler på om den nye släppfest, der er sat til 16. maj i Basement på Enghavevej, overhovedet bliver til noget?

Selvom den fordømte virus har kastet grus i maskineriet, så er ’Ego’ blevet anmeldt en del gange. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor mange pladen er sendt ud til herhjemme og i udlandet. Men det sker efterhånden meget sjældent, at jeg læser en så grundig gennemgang af en dansk punkplade, som Passive/Aggressive har frembragt:

”Det, Tvivler særligt excellerer i, er den her konstante vekslen mellem hardcore punk-bralrende sekvenser, der skralder derudaf, og breaks, hvor melodiske guitarstykker, feedback eller freejazzede rytme-indspil tager tempoet ud, for så straks at vende og blæse i en anden retning. Der sker hele tiden noget nyt, en ny retning, en ny detalje. Konstant aktivitet, men alligevel perfekt afbalanceret mellem det energiske og besindige.”

Anmeldelsen kan man læse i sin helhed herunder.

Her Tvivlers seneste video. Nummeret hedder ‘Forkert’, og sanger Thomas Burø siger til Devilution, at ”Det handler om skyggesiden af den mandlige seksualitet”:


Stil ind nu på torsdag, d. 7. maj, kl. 18.00, på 98.9 FM eller via TuneIn eller den direkte livestream.

Ingen kommentarer: