Blogger Widget

onsdag den 16. marts 2022

Klub Soja. Nu på lørdag

”Islands Brygges klub for afsporet rock og andre sprængfarlige foretagender, Klub Soja, slår dørene op for en ny sæson med hele tre acts, der byder på musikalsk konfrontation og et slag med strømstaven til tidens sofaslængere.

A MESS

Der er noget på spil i soundtracket til de brølende 2020ere. Fra #metoo-debat til musikkens alternative rockscene slår A Mess leadguitaren an. Hun er med GAFFAs ord ”en fandenivoldsk og tiltrængt røst”. A Mess er en en-kvindehær bevæbnet med elguitar og et arsenal af fængende hooks og catchy melodier. Lyden er lige dele bekymringsfri 90er-barn og nutidig indie med en don’t give a fuck attitude, som hvis The Breeders avlede Soccer Mommy og overlod opdragelsen til Pussy Riot.

A Mess forholder sig skarpt til listepikken, dating, fravalg af børn, venindeskab og fordomme igennem personlige fortællinger.

Dorte Hartmann er bag aliaset A Mess. ’Et rod’ er D o r t e stavet bagfra, et uhøjtideligt virvar af fængende melodier og udadvendte følelser. Live er A Mess et stramt og simpelt duo-set up: sang/elguitar og trommer.

- - -

ROXY JULES er støvet, insisterende og beskidt, men samtidig også smukt, skrøbeligt og porøst. Sangene er bygget op omkring distortede guitarer, elektroniske beats, støj og Julie Runa’s indtagende vokal og tekster. Hun er blevet beskrevet som en slags kærlighedsbarn af PJ Harvey og The Kills-forsanger Alison Mosshart.

Roxy Jules udgav i 2021 EP’en “Still Falling Through The White". Singlen “Jocelyn” er produceret af ingen ringere end Anders Trentemøller og var i lidt over en måned den mest spillede sang på P6 Beat.

Med sig live har Roxy Jules den stærke guitarist Manoj Ramdas, der også spiller på mange af Roxy Jules' udgivelser og har turneret med hende i mange år.

- - -

ABOUT A GIRL er et nyt soloprojekt af guitarist, sanger og sangskriver Julie Vestergaard Nissen, der nu, efter en ti-årig rejse med det anmelderroste støjrockband, Darling Don’t Dance, optræder solo med helt nye sange.

Sangene er kendetegnet ved en fandenivoldsk, intens energi, der i samspil med den dynamiske opbygning uundgåeligt fastholder den, der er tilstede. Lydbilledet kredser omkring forvrænget, ambient guitar og Julies karakteristiske rockvokal.

ABOUT A GIRL fortæller om livets mange facetter med inspiration fra barndommens uvidenhed, ungdommens identitetssøgen og fremtidens drømme. I soloformatet bliver fortællingerne minimalistisk formidlet gennem vokal og guitar – og intet andet. Det er i denne minimalistiske form, at den musikalske kunstart synes allermest skrøbelig. Essensen må stå sin prøve. Upoleret. Kompromisløs. Ægte.

- - -

Dørene åbner kl. 20

Entré 70 kr”

- fra eventsiden på Facebook

Ingen kommentarer: