Blogger Widget

onsdag den 5. april 2023

Fra arkivet

Den 3. april var det fyrre år siden, at den første lokalradio sendte i Danmark. Æren tilfaldt stationen Sct. Olai Senderen, der havde hjemme i Kalundborg. Christianshavns Kanal kom først med 1. december samme år. Det vil altså sige, at vi i julemåneden kan fejre rund fødselsdag.

Jeg har været i arkivet. De første par billeder er fra nogle af de ungdomsredaktioner, der har sendt på kanalen gennem årene. Det andet kræver en smule forklaring. I mange år stod der en nøgleboks i studiet, hvor man fysisk skulle dreje nøglen for at skifte mellem radiostationerne i sendesamvirket. Når lampen på boksen lyste rødt var man i æteren. Det skete mange gange, at stationerne ikke huskede nøglen. Med andre ord, har Sokkelund Radio (måske) glemt at dreje nøglen på deres boks, hvilket udløste denne rimelige reaktion fra Ungdomsredaktionen, der var stået tidligt op.

Billedet, hvor vi ser både for- og bagside, ved jeg ikke, hvor stammer fra. Et godt bud, kan dog være Radio Bluestime, der måske har lavet et interview med B.B. King. Jeg er svar skyldig. 


Ingen kommentarer: