Blogger Widget

torsdag den 24. april 2008

Let It Be

Enhver, som interesserer sig for musik, kender inspirationkildens skæve veje og vinkler. I disse år er nettet populært, MTV spillede en stor rolle i 1980'erne, radioen går forhåbenligt aldrig af mode. Dertil kommer bøger, blade, venner og familie. For Colin Meloy, sanger og sangskriver i det fine amerikanske poporkester The Decemberists, havde en seks år ældre onkel en central placering. Thi han havde en ferm evne til, at sammensætte kassettebånd, der ramte den modtagelige teenager.

Det var dog ikke alle båndoptagelser, som Colin Meloy modtog fra onklen, der gik lige ind. Demobåndet med nogle af onklens venner fra universitetet, The Headhunters, fik hurtigt plads på reolen. Meloy havde lige opdaget Scritti Politti. Det gik dog ikke værre end, at The Headhunters efter et stykke tid fik en chance til. Da B-siden var ved at løbe ud, begyndte der som ved et trylleslag at ske ting og sager. Som bonusfyld lå der nemlig fire numre, 'Pray For Rain' med Guadalcanal Diary, 'Hardly Getting Over It' med Hüsker Dü, 'Superman' med R.E.M og 'I Will Dare' med The Replacements. Endnu før den sidste tone var klinget ud i 'I Will Dare' var han fortabt. Hvem var The Replacements, hvad havde det lavet af plader og hvilket album stammede nummeret fra?

Mange år senere, skulle Colin Meloy ikke bruge megen betænkningstid, da han blev spurgt, om han ville skrive et bind til bogserien 33 1/3. Plader med Robyn Hitchcock og The Smiths var under overvejelse, men det var 'Let It Be' med The Replacements, der havde betydet mest for ham under opvæksten i Montana. Læs bogen. Forvent dog ikke sjældne facts om bandet, ej heller dybdeanalyse af sangene, men en stilfærdig og vedkommende historie om formative år.

3 kommentarer:

capac sagde ...

Tak for omtalen. Måske skulle I også bruge lidt krudt på Meloys nye live-album, der er værd at bruge tid på!?

capac sagde ...

Apropos Meloys plader:
http://youtube.com/watch?v=bq3imtB3U6o

HHS sagde ...

Okay, den dag var det så 'Rum, Sodomy and the Lash'. Vendekåbe..