Blogger Widget

tirsdag den 17. februar 2009

Norsk støj

I nat begiver vi os nordpå. Vi skal til Norge, og noget så usæd-vanligt fra de breddegrader, som en lille og kælen støjpop-perle fra bandet, I Was A King. I Norge går man og glæder sig over et album, der har ”fått norsk musikkpresse til å gå av skaftet”. Her-hjemme kan vi lytte med fra d. 2. marts, hvor Morningside Records smider pladen på gaden.

I den norske avis Dagbladet spår man allerede trioen inter-national bevågenhed. ”Dette er fuzzbelagt kraftpop, shoegazing og psykedelisk indierock på oppsiktsvekkende nivå, med en så voldsom meloditeft og en nesten uhørt kredibilitet i støtte-apparatet at det vil vekke internasjonal oppsikt”. På albummet, der også bare hedder ’I Was A King’, er der kun et nummer, der sniger sig over tre minutter. Af mulige inspirationer, kan man ikke komme uden om Dinosaur Jr. og det tidlige Teenage Fanclub, som bandet da også gør honnør for på førstesinglen 'Norman Bleik'. Andre har nævnt Fountains Of Wayne, Apples In Stereo, Neutral Milk Hotel og My Bloody Valentine.

Der har været flere prominente fingre i spil under arbejdet med pladen. Gary Olson fra The Ladybug Transistor og Daniel Smith fra Danielson har produceret og giver en hånd med på musikken her og der. Det samme gør Emil Nikolaisen fra Serena Maneesh og Sufjan Stevens. Det hele er senere mixet af Nick Terry, der blandt meget andet kan skrive samarbejde med Primal Scream og The Libertines på cv’et.

I Was A King spiller i Voxhall i Århus og i Lades Kælder i København, henholdsvis d. 10. og 12. april.

Ingen kommentarer: