Blogger Widget

søndag den 30. august 2020

Norge uden nordmænd. Næsten.


Et samarbejde, der indirekte begyndte i Norge. Det er muligvis en kende søgt i forhold til det lille team om Norge (læs her og her). Ikke desto mindre, så fortæller Norman Blake fra Teenage Fanclub i et interview, at hans duovirksomhed med Joe Pernice fra The Pernice Brothers og The Scud Mountain Boys. Sidstnævntes 1996 Sub Pop-udgivelse ’Massachusetts’, bliver i dag betragtet som en klassiker indenfor den alternativ country. Et opfattelse, jeg aldrig helt har forstået. Siger ikke, at pladen er fløjtende ligegyldig, men halvkedelig.  

Tilbage til det samarbejde, som blev til The New Mendicants. Ifølge Blake begyndte det, som nævnt, i Norge, hvor han arbejdede sammen med Robyn Hitchcock og den tidligere trommeslager i The Pernice Brothers, Patrick Berkery. Berkery har blandt andet også spillet med War On Drugs, John Wesley Harding, Danielson og ja, norske I Was A King. Og var netop under indspilningen af I Was A Kings ’You Love It Here’, der udkom i 2012, at Blake og Berkery mødte hinanden. Både Blake og Hitchcock var med til at producere albummet, mens Berkery slog på trommer.

Det korte af det lange er, at Patrick Berkery fortalte Norman Blake, at Joe Pernice boede Toronto, som Blake var på vej til at flytte til med sin canadiske kone. Black skrev til Pernice. Derfra gik der ikke lang tid før, de livedebuterede i Toronto, siden gik turen til England, Spanien og Australien. I 2013 kom ep’en ’Australia’. Året efter kom fuldlængde-debuten ’Into The Lime’, der mestendels består af sange, som Blake og Pernice skrev til en filmatisering af Nick Hornbys 2005-roman ’Langt Nede’, men filmens producenter brød sig ikke om musikken og kasserede den.

Her en optagelse fra ABC Radio National, Australien, hvor The New Mendicants spiller The Go-Betweens ‘Finding You’, plus ‘Follow You Down’, en af de sange, de ikke kunne bruge i ’Langt Nede’, eller som bogen/filmen hedder på engelsk, ’A Long Way Down’:


Ingen kommentarer: