Blogger Widget

mandag den 10. august 2020

Skitser til forlagte Teenage Fanclub-sange.


Jeg har modtaget et tip om et andet norsk band, der har taget ved lære af Fannies. Tusind tak. Band er ikke den rigtige beskrivelse, da det i bund og grund kun drejer sig om Tomas Dahl, der, som jeg læste et sted, spiller henved 95% af al musikken på pladerne. Dahl kalder projektet Caddy. Nogen vil måske kende ham fra Turbonegro og The Yum Yums, hvor han lejlighedsvis slår på trommer? 

Tomas Dahl har selv peget på inspirationer som The Shadows og The Beach Boys. De gnægger da også løs i baggrunden på det album, der fulgte med tippet, nemlig ’Ten Times Four’, som udkom for et par år siden. Dét mest slående, er imidlertid, at mange af sangene lyder somom, at han har fundet nogle skitser til forlagte Teenage Fanclub-sange, og har gjort den til sine egne. The Shoes og The Posies stikker dog også snuden frem i melodimaterialet

Her ’Secret Hiding Place’ fra ’Ten Times Four’:


Hvor det norske orkester I Was A King (som jeg blandt andet skrev om herunder) har forbindelse til Fannies Norman Blake, så har Dahl arbejdet sammen med den australske powerpop-kapacitet, Dom Mariani. I 1994 kunne man opleve ham med bandet DM3 på Roskilde Festival. Mariani har siden begyndelsen af firserne optrådt i mange forskellige konstellationer. Måske ringer der en klokke, når jeg nævner The Someloves, som han dannede med Darryl Mather fra The Lime Spiders i anden halvdel af nævnte årti. Men hvorom dette handler, så skrev Mariani og Dahl sangen ’No Sudden Moves’, der kom på Caddy-albummet ’The Better End’:Caddy har også udsendt en ny plade i år. Den hedder ’Electric Hero’, men den er jeg ikke nået til endnu.

Ingen kommentarer: