Blogger Widget

mandag den 1. december 2008

Covernoter

Blandt årets pladeudgivelser er der fire coveralbum, som har fået ekstra spilletid hos denne blogger. I februar kom Cat Power’s ’Jukebox’. Maj bød på Vetiver’s ’Thing Of The Past’, der siden er fulgt op af en ep med flere kopier. Glen Campbell udgav i august ’Meet Glen Campbell’. Endelig kom Marianne Faithfull med ’Easy Come, Easy Go’ i november.
Genren coveralbum, kan være svær at knække. Tænk bare på en anden udgivelse fra i år, Scarlett Johansson’s ’Anywhere I Lay My Head’ med sange af Tom Waits. Den er et eller andet sted blevet bedømt ud fra det, den ikke er. Valget af David Sitek fra TV On The Radio som producer, indikerede allerede tidligt, at det ikke var en publikumsjazzpleaser. I stedet fik man et album med nogle interessante fortolkninger, der har rod i mørk 1980’er lyd. Om man så er på bølgelænge med den tone, er en helt anden sag.
Tilbage til de fire plader. For undertegnede er en del af glæden ved et coveralbum, førstegangsindtrykket af det valgte materiale, passer det til kunstneren, interessante eller overraskende versioner, ofte er det også endt med at søge bagud til originalerne. Af den årsag kommer her George Jackson’s ’Aretha, Sing One For Me’, som Cat Power har med. Vetiver prøver kræfter med Hawkwind’s ’Hurry On Sundown’. Campbell synger sig igennem ’These Days’ af Jackson Brown. Faithfull fortolker Neko Case’ ’Hold On, Hold On’, sammen med Chan Marshall alias Cat Power. Med lidt løs snak til sidst, kan man vist godt sige, at cirklen er sluttet.

1 kommentar:

CVH sagde ...

Har lige hørt udgaven af "I believe you" fra Jukebox. Wow. Lyder jo fandme som Stones a la Let It Bleed. Jeg tror jeg smider et par mønter mere i den!