Blogger Widget

søndag den 21. december 2008

Lewis & Clark

Lois & Clark er et berømt par i populærkulturens ABC. Hvis man bliver indenfor den amerikanske terminologi, kan man godt få mistanke om, at navnene er en hentydning til et andet makkerpar Lewis og Clark. Om der er noget om snakken, må vi for nuværende lade stå hen.

Lewis og Clark ledede fra 1804-06 den ekspedition, som præsident Thomas Jefferson sendte ud for at udforske det ødeland, som han havde købt af Frankrig for 15 millioner dollars, og som vi i dag kender, som Louisiana, Missouri, Arkansas, Iowa, Nebraska, North Dakota, South Dakota og Oklahoma. Der gik historier om, at man derude risikerede at møde krigeriske amazoner, en halv meter høje djævle og walisisk-talende indianerstammer.

I 1985 udsendte roots-bandet The Long Ryders singlen ’Looking For Lewis And Clark’, der ikke direkte tager afsæt i ekspeditionen, men bruger den som et billede på at komme videre, uden dog at glemme de ting, der betyder noget. Deriblandt Tim Hardin og en helt tredje Clark, nemlig Gene, som man ser øverst sammen med bandet i Santa Monica i 1984.

Ingen kommentarer: