Blogger Widget

torsdag den 2. juli 2009

Roskilde, dag et

Denne bloggerkugle, skal ikke lægge skjul på, at han i en lang periode, kun skrev en kunstner på bandønskesedlen for det næstkommende års Roskilde Festival, Lucinda Williams. På det tidspunkt hørte det til sjældenhederne, at hun dukkede op i Europa, hvis man var heldig spillede hun måske i London hvert tredje år. Skønt det tegnede til at blive en ensom kamp, fortsatte etnavnspolitikken indtil 2007, hvor Williams overraskende dukkede op i København. Hvor om alting er, så spillede hun et brag af en koncert i Vega, og i aften står hun på Arena-scenen på årets Roskilde Festival.

Med andre ord, begynder festivalen for alvor i dag. Skribenten her har nået en alder, hvor det at løbe fra den ene koncert til den næste, hører fortiden til. Der er derfor kun sat kryds udfor tre navne i dag, hvoraf to af dem muligvis kommer til at overlappe hinanden. Det første er det californiske, Orange Country-punk og rock’n’roll band, Social Distortion, der spiller kl. 18 på Arena. Derpå Williams, kl. 20, og tilslut New Jersey orkestret, The Gaslight Anthem, som går på kl. 21.30 på Odeon.

Sidstnævnte skylder undertegnede en chance til, eftersom de ikke formåede at fange ham, da de spillede i Vega i februar måned. Om ikke andet kan man da håbe, at de giver en udgave af The Replacements’ evergreen, ’Left Of The Dial’, som forsangeren Brian Fallon har optrådt akustisk med på det seneste. Nu vi er ved det, så er Lucinda Williams’ ’Real Life Bleeding Fingers’ fra pladen ’World Without Tears’, i øvrigt en hyldest til The Replacements’ tidligere frontmand, Paul Westerberg.

Ingen kommentarer: