Blogger Widget

tirsdag den 15. marts 2011

The Telescopes. Drone Bar, 16. marts 2011

Engelske The Telescopes er et af de orkestre, man støder på, når man vender jorden let omkring My Bloody Valentine og Spacemen 3. Gruppen debuterede med den lovende single ’Kick the Wall’ i 1989. Potentialet blev dog ikke helt indfriet på den første lp ’Taste’, der lå tæt op af forbillederne, men tydeligt manglede vovemod og skarphed.

The Telescopes anden udgivelse og claim to fame, om man vil, udkom i 1992 på Creation Records. Herpå viste det centrale medlem Stephen Lawrie sig, som en mere moden sangskriver. Melodimaterialet er stærkt og hovedsagligt komponeret på akustisk guitar. Af og til kan det minde om The Byrds anno ’The Notorious Byrds Brothers’. Teksterne har ligeledes fået et tvetydigt strejf og det er som om, at der svæver en mørk og ufravigelig intensitet gennem hele albummet, som er meget svær at slippe af med igen, når pladen er sat tilbage i reolen.

I 1995 gik The Telescopes hvert til sit. I 2002 vendte det højst overraskende tilbage med ’Third Wave’, der i 2006 blev fulgt op af endnu et album på eget mærke.

I morgen aften spiller gruppen på Drone Bar, Nørrebrogade 184. Koncerten begynder kl. 22, og der er, så vidt undertegnede kan gennemskue, gratis adgang.

Her et interview med Stephen Lawrie fra 2009.

Ingen kommentarer: