Blogger Widget

mandag den 14. marts 2011

Som brødre. Som Cecil, Curtis og Bobby Womack

Indlæggene her på siden, har det indimellem med at forgrene sig. ’Harry Hippie’ fra sidste uge, har allerede afledt en mindre blogpost om sangskriveren Jim Ford. I dag drejer det sig i første omgang om Cecil Womack. Og lad det straks være sagt, vi flytter ind i privatsfæren. Hvis det mod forventning, skulle pikere et par læsere, der mener at den slags hører til bag hjemmets fire vægge, ja, så tager vi den med.

Som omtalt plejede Cecil Womack sin solokarriere efter The Valentinos var gået i opløsning. Han skrev og producerede for den tidligere førstedame på Tamla Motown Records, Mary Wells, som han var blevet gift med i 1966. Succesen var til at overskue. I 1968 fik de, mens Wells var højgravid, et mindre hit i USA med ’The Doctor’. De nåede at få endnu to børn før ægteskabet gik i stykker i 1977. Wells kunne imidlertid ikke holde nallerne fra Womack-brødrene. I 1979 blev hun mor for fjerde gang. Barnefaren var den næstældste bror Curtis Womack.

Det var dog ikke slut med de familiemæssige forviklinger. I 1981 giftede Cecil Womack sig med Linda Cooke, datter af Sam og Barbara Cooke. Det satte skandalelavinen i gang. Bobby Womack havde nemlig ført Sam Cookes enke til brudeskamlen, ganske få måneder efter Cookes død i 1964. Uagtet at de var blevet skilt igen i 1971, gik en del af skriverierne på, at Bobby, udover at være bror til Cecil, også kunne kalde sig svigerfar med mere.

I årene der fulgte fik Linda og Cecil medvind som Womack & Womack. I dag bor de vistnok i Afrika, hvor de sammen med deres syv børn, laver musik under navnet The House of Zekkariyas.

Ingen kommentarer: