Blogger Widget

torsdag den 7. juli 2011

King Tuff: Was Dead

King Tuff bruger flere identiteter. Når han afregner skatten hjemme i Vermont hedder han formentlig Kyle Thomas, præcis som det også er tilfældet, når han optræder med den eklektiske duo Feathers eller er forsanger i J. Mascis tunge sideprojekt Witch. Albummet, ’Was Dead’, som det her skal dreje sig om, udkom i 2007, og er en af de små udgivelser, som jeg gerne ville have haft kendskab til på det tidspunkt. Men med brug af en aforisme, så finder blind høne også korn, det tager bare længere tid.


Det var sangen ’Kind Of Guy, der satte mig på sporet og derfra var der ikke langt fra tanke til handling. Den er som taget ud af Nuggets-sangbogen og sådan fortsætter pladen med vellykkede svinkeærinder ind og ud af power-poppen og glamrocken. På den sitar-klingende åbner ’Dancing on You’, lyder Kyle Thomas hen ad Marc Bolan og en tid, hvor man stadig dansede til rockmusik. ’Was Dead’ tjener som et skoleeksempel på, hvordan al essentiel rockmusik er bygget op om fremdrift eller drive, hvis man fortrækker en angloficering. At Kyle Thomas selv spiller alle instrumenterne, er des mere imponerede. Ikke mindst ’Lazerbeam’ med det hektiske trommespil og opbygningen med de gutturale skrig, viser en allerhelvedes dygtig sangskriver, mens ’A Pretty Dress’ og ’Lady’ understreger hvor varieret og ypperlig en guitarist Thomas er. Flere af kompositionerne kan sine steder minde om Wavves, Nathan Williams’ alter ego, de er bare bedre og indspillet et års tid eller to før, Williams besluttede sig for det navn.

Siden ’Was Dead’ har der været stille omkring King Tuff. Kilder tæt på Kyle Thomas fortæller, at han har valgt at forfølge et nyt projekt Happy Birthday. Ikke desto mindre er der for ganske kort tid siden, dukket en nyindspillet og omstruktureret version af et gammelt nummer, ’Hands’, op på en splitsingle med The Hex Dispensers. Det kan man tilmed downloade direkte fra Soundcloud. Hvem ved, måske er der et nyt album på trapperne?

King Tuff - Hands by ScionAV

Ingen kommentarer: