Blogger Widget

mandag den 4. juni 2012

President Fetch i Mod Strømmen


1987 var året, hvor Mathias Rust landede på Den Røde Plads i Moskva. Det var ligeledes året, hvor Lionel Messi blev født og man opdagede tusindvis af sjældne søkøer i Den persiske Bugt. Det var også første gang siden 1604, at man med det blotte øje kunne se en supernova (1987a). Aretha Franklin blev som den første kvinde indlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Den 19. oktober faldt aktiekurserne på Wall Street med hele 22,61%, hvilket er det største fald nogensinde på en enkelt dag. Blandt årets døde var den skotske forfatter Alistair MacLean, skuespillerinden Rita Hayworth, filminstruktøren John Huston og den svensk-hollandske trubadur Cornelis Vreeswijk. Men det var også året, hvor det københavnske garagepunk-band President Fetch blev dannet.

Det vil altså sige, at orkestret har 25-års jubilæum i år og det er radioprogrammet Mod Strømmen, rent ud sagt, meget beæret over at få lov til at fejre sammen med dem. For at blive lidt i samme boldgade, som foroven, så går følgende tre album igen på langt de fleste top-tre lister, der er lidt uenighed om placeringen, over de bedste udgivelser fra 1987: ’Guns N' Roses - Appetite for Destruction’, ’U2 - The Joshua Tree’ og ’Prince - Sign "" the Times’. Hvis jeg skal bruge mig selv som eksempel (hvem skal jeg ellers bruge?), så ejer jeg ingen af nævnte album. For at lege lidt med tanken, så kan det nu alligevel være interessant at få at vide, hvilken plade medlemmerne i President Fetch mener, er den bedste fra det år de fandt sammen, hvis de kan blive enige om det? Flere bud er selvfølgelig også en mulighed.

Jubilæet bliver fejret med et nyt album ’Stamina’, der udkommer onsdag. En plade, der på ægte Fetch-facon tæsker derudaf med højspændte guitarer og herrekor. Thomas Treo skrev i anmeldelsen i Ekstra Bladet, at pladen ”føles som at have det uafrystelige tandsæt fra en bister gammel køter hængende i skinnebenet.” Det kan ikke manifesteres meget bedre. Lørdag er der releasefest på Bakken i Kødbyen. Før det kigger President Fetch dog forbi Mod Strømmen. Stil ind, torsdag d. 7. juni, kl. 18.00.

Ingen kommentarer: