Blogger Widget

søndag den 10. februar 2013

”Tiden mellem her og nu…”. Kama Loka debuterer.


Ualmindeligt billededannende var en af de tanker, der strejfede mig, da jeg lagde ører til ’Skovsøen’, der i den forløbne uge blev lækket fra en ny plade med dansk/svenske Kama Loka. Alene bandnavnet gav mig omgående associationer til en af de kosmiske planer som buddhister forfølger. ’Skovsøen’ er indspillet i Silence Studio dybt inde i Värmlands skove. Med andre ord, vi i Sverige. Enhver, der har været på de kanter vil måske genkende sceneriet af morgendisen, der letter over skovsøen, alt i mens de changerende mosser i skovbunden får liv og strækker sig mod den sol, der aldrig når dem. Et ånderige, billedligt talt.  


Kama Loka består af garvede musikere. Herhjemmefra medvirker Morten Aron, Søren Pilegaard Hansen og Anders Grøn og fra den anden side af sundet Snild Orre, Tobias Petterson, Mikael Ödesjö, Anders Stub og Peter Wallgren. Folk der slår eller har slået deres folder i blandt andet Spids Nøgenhat, Arons Headband, Baby Woodrose, On Trial, Det Psychodeliska Undervattens Orkester, Sveriges Kommuner och Landsting, Suspected Hippie in Transit, Royal Beat Conspiracy mv.

Produceren Anders Lind er historie i sig selv. Uden den mindste overdrivelse er han en institution i svensk rockmusik. Måske mere end det. Han var med som producer og pladeselskabsmand, da den svenske progg-bevægelse begyndte at markere sig omkring 1970. Han udgav Harvesters ’Hemåt’ og Träd, Gräs Och Stenars grønne album. Han arbejdede sammen med Bosse Hansson om ’Sagan Om Ringen’, efter Hansson & Karlsson var gået fra hinanden. Som medejer af mærket Silence var Lind, én af de irriterende opkomlinge, som de store pladeselskaber ikke anede, hvad de skulle stille op med? De fattede ganske enkelt ikke, hvad der foregik. Handgjort, Kebnekajse, Fläsket Brinner og Philemon Arthur And The Dong havde heller ikke lydt som de gør, uden Anders Lind.

Historien gentog sig, så at sige, da punken begyndte at røre på sig. Silence havde etableret sig med studie i en gammel landsbyskole i Värmland og indspillede i den periode plader med Grisen Skriker, Dag Vag, Eldkvarn og Ebba Grön. I firserne var de ved at dreje nøglen om, men de fandt heldigvis fodfæste igen. Siden har Silence udgivet bob hund, First Floor Power, Robert Johnson & Punchdrunks, Hederos/Hellberg mv.

For lige at vende tilbage til Kama Loka, så er der dukket endnu et nummer op fra pladen. ’Gånglåt till Floalt’ viser muligvis endnu bedre end ’Skovsøen’, hvad det er for en sti bandet betræder:


Kama Loka bliver udsendt af Kommun 2 i blot 500 eksemplarer. Se så at kom til fadet

Ingen kommentarer: