Blogger Widget

onsdag den 27. februar 2013

Det Herrens år 1965. I prioriteret rækkefølge


”Ølstrejken trådte i kraft den 2. maj, og allerede et par dage efter måtte købmændene melde ”alt udsolgt”. Strejken varede lige til den 13. juni og kostede både staten, bryggeriarbejderne og bryggerierne millioner af kroner”


”Bølgerne gik højt, da landets befolkning i slutningen af februar uden hensyn til gamle partiskel deltes i 2 lejre – en der i voldsomme vendinger protesterede mod den bebudede hædersgave på 30.000 kr. årligt til danske kunstnere, og en der i statsstøtte til dansk kunst så en naturlig samfundsopgave. Kulturminister Hans Sølvhøj blev gjort til syndebuk for regeringens forslag og folketingets tidligere bestemmelser, men han tog imod kløene med oprejst pande og gød olie på bølgerne til højre og venstre. Her ses han i kunstdiskussion med arbejderne på Ålborg Værft, som han besøgte den. 8/3.”


”Et festligt og farverigt indslag i Strøgets gadeliv dannede de 2-300 unge mennesker, som den 13/8 drog gennem gågaden i København, spillende og syngende i protest mod politivedtægtens strenge forbud mod musiceren og tegning i gaden. De vakte opsigt, men formåede ikke at ændre politivedtægten i denne omgang. Under demonstrationen greb politiet dog kun ind i et enkelt tilfælde, ellers forløb alt i ro og orden”


”Dette er ikke et nyt billede af en sfinx hugget ud i en klippe i Ægypten. Den er gravet ud i en klit på Rubjerg Knude ved Lønstrup. Kunstneren er ukendt, men han har åbenbart vidst, at blandingen af ler og sand i klitten er et ideelt materiale at modellere i, og at hans værk ville bringe badegæsternes tanker hen på den sol og varme, som de så hårdt savnede hele den kolde, våde juli.

- fra '1965. Aaret Fortalt I Billeder'

Ingen kommentarer: