Blogger Widget

tirsdag den 14. oktober 2014

Lee Ranaldo spiller Wire. En sand guldgrube af liveoptagelser fra NYC Taper


I april 2013 skulle Lee Ranaldo & The Dust optræde ved en lille festival i ørkenen nær Marrakech, Marokko. Koncerten blev imidlertid aflyst i sidste øjeblik og bandet havde pludselig en uges tid på hånden, som de ikke vidste, hvad de skulle bruge til. Deres spanske tourmanager indlogerede dem i en lejlighed i Barcelona, hvor der var et mindre studie. Over de næste fire-fem dage, indspillede holdet med et akustisk set-up, fjorten-femten skæringer, mestendels fra ’Between The Times And The Tides’ og det album, som de arbejdede på det tidspunkt ’Last Night On Earth’, plus nogle coversange. Heriblandt Mike Nesmiths ‘You Just May Be The One’, Sandy Dennys ‘Bushes And Briars’ og Neil Youngs ‘Revolution Blues’.

‘Acoustic Dust’, som pladen er kommet til at hedde, kan man streame gennem Deezer. Den musiktjeneste har jeg ingen konto til. Men for nu, for én gangs skyld, at holde, hvad overskriften lover, har jeg fundet en liveoptagelse, hvor Lee Ranaldo & Dust kaster sig over Wires ’Mannequin’:


‘Mannequin’ er optaget af NYC Taper. En side, der har specialiseret sig i at dokumentere koncerter i New York City. Det siger formentlig sig selv. Tjek siden her. Den har så mange godbidder, at det vil være formålsløst for mig at begynde at remse dem op. Enhver sin smag, forstås.

Her dog endnu et par coverversioner:



Ingen kommentarer: