Blogger Widget

onsdag den 15. oktober 2014

Ronnie Spector og Patti Smith: ‘There Is An End’


Så blev det efterår. Jeg ved ikke om, det er de to seneste dage med regn og rusk, der fik mig til at tænke på Holly Golightly & The Greenhorns, ’There Is An End’. Den poppede i al fald op i løbet af i går. Mange vil sikkert huske den som temasangen fra Jim Jarmuschs komedie, ’Broken Flowers’, fra 2005. Bill Murray spiller en alderstegen libertiner, der modtager et anonymt brev om, at han har en søn. Det sætter skub i handlingen og Murray begiver sig ud på en rejse tværs over USA for at opsøge tidligere damebekendtskaber.

Om ’There Is An End’ i det hele taget handler om efterår, er tvivlsomt. Jeg er formodentlig i undertal. Majoriteten mener nok, at den beskriver enden på et forhold. For mig, har den Ikke desto mindre, antaget form af en bittersød efterårssang. Sommeren er for alvor forbi og man ser med en vis tritesse fremad mod den mørkere periode.

I 2006 dukkede nummeret op på Ronnie Spectors indtil videre seneste udspil, ‘The Last Of The Rock Stars’. Et album, hvor blandt andet Keith Richards, Joey Ramone, Nick Zinner fra The Yeah Yeah Yeahs, The Raveonettes og såmænd også The Greenhornes medvirkede. På ’There Is An End’ fik Spector hjælp af Patti Smith:


(billedet af Ronnie Spector og Patti Smith stammer fra CBGB, d. 24. maj, 1979)

Ingen kommentarer: