Blogger Widget

tirsdag den 14. marts 2017

Hunger og Kikimora i Mod Strømmen


”Inden aftenens hovedpersoner skulle på scenen, fik det nye aarhusianske band Hunger fornøjelsen af at varme det store fugtige rum op med deres insisterende dronende folk, der blev båret flot af forsangerindens inderlige vokal, som stod krystalklart i Cisternernes skarpe lyd”

De få ord herover fra Devilutions anmeldelse af De Underjordiske og Hungers koncert i det gamle vandreservoir under Søndermarken i august 2015, beskriver glimrende min oplevelse af den liveoptagelse af Hunger-koncerten, som udkom på det aarhusianske kassettebånd-label Taarnet Tapes for ganske nylig.

Torsdag aften spiller Hunger sammen med Kikimora i Musikcaféen i Huset i Magstræde. Allerede nævnte forsangerinde hedder Louise Lindvald, og det er fortrinsvis omkring hendes stemme, at Hunger bygger deres ambiente folk-univers op. Bandet består blandt andet af folk fra den eksperimenterende musikscene i Aarhus, såsom hedengangne Spökraket og spillevende Narcosatánicos. 


Oprindelig skulle Ærkenbrand have optrådt sammen med Hunger, men de har aflyst alt her i foråret for kort tid siden. I stedet er Kikimora trådt til. Hende kender jeg intet til, udover at navnet må referere til et skræmmende hunkønsvæsen fra den slaviske folklore, der intet godt bringer med sig, og som får skylden for søvnlammelse og mareridt.


Stil ind nu på torsdag, d. 16. marts, kl. 18.00, på enten 98.9 FM eller via den direkte livestream. Man kan også fange udsendelsen påTunein.

Foto: Kasper Skotte Krogh

Ingen kommentarer: