Blogger Widget

onsdag den 10. maj 2017

Hauges SPOT


Torsdag, d. 18. maj, kommer garagerock-bandet The Rayguns forbi Mod Strømmen. Sanger og mundharmonikaspiller Hauge Marple, der også er medarrangør af Klub Soja, hvor han blandt andet står for det idérige grafiske design af flyers og plakater, var på SPOT i sidste weekend. Her Hauges anbefalinger til fremtidige koncertoplevelser efter to dage i Aarhus.

The New Family kom helt bag på mig. Tre søskende, alle klædt i hvidt, smukke flerstemmige kor i tresser-folkarrangementer, lidt ligesom Nicos debutplade eller soundtracket til ’The Wicker Man’. De udgav deres debutalbummet uden ståhej på youtube sidste år. Det er optaget i en lejlighed på Vesterbro, live med én mikrofon. Oplev dem gratis med deres nye backingband i Pumpehusets Byhave, d. 19. maj, kl. 15.00. Eller hør debutskiven her:


Jeg kom gående forbi musikværtshuset Fatter Eskil, da jeg pludselig hørte noget, der mindede kraftigt om The Growlers, one of my favourites. Indenfor fandt jeg fire vilde Grenådrenge i mexicanske jakkesæt, a la et mariachi-orkester. Pacific Swell, som kvartetten hedder, spiller garage/surf med høj cigarføring og hæse vokaler. Videoen herunder yder dem ikke rigtig retfærdighed. De er meget bedre live. Vi må lokke dem til KBH.


Stella Lugosi synger quirky folk/bluessange med en mørk og knirkende stemme. Tempoet er langsomt og stemningen som et soundtrack til en ultrahip indiegyser. Stella Lugosi er sej, hun spiller harpe som en engel, og guitar som en djævel. Eller måske minder hun mere om en chilledout udgave af Anna Calvi. Stella og bandet bliver omtalt som arty og kommer fra Malmø.


Pogo Polis er et ungt dansk karrierekanon band med en smitsom energi. Sangerinden har en ordentlig kæft med tilhørende kraftig vokal, men jeg faldt for pladask for guitaristen, som hyggede sig totalt med dejlige enkle støjriff og gentagende små figurer, der fik hele neo postpunk/powerpop-festen til at svinge. Deres radiohit ’Seatrain’ er her:


På to år er Communions gået fra at være Mayhems neopunkscenes nye darlings til ambitiøse musikere, der spiller storslået pop med kant. Forsangerens stemme er markant og superlys, sangene er catchy og velskrevne. Drengene ser ovenikøbet ret godt ud. Der var i hvert fald mange unge piger, som gjorde sig til ved deres show. Lur mig, om de ikke snart bliver så store i udlandet, at det ender med, at danskerne også kan lide dem. Hør Communions seneste album, ’Blue’.


Derudover nød jeg BaBa ZuLa, en psykedelisk frihedskæmper fra Tyrkiet, Bellhound Choir, dusty desert-man plays the blues, Sundays, klassisk folkpop, Hudna, altid en fornøjelse, Anders Hjernø fra Aftenrutine, mærkelige digte fuld af væmmelse ved musikbranchen, Death Machine, easy listening for de deprimerede eller Hymns From Nineveh uden Gud og sukker, Lydmor, wowpop med neonsminke, Excelsior, Anja T. Lahrmann fra Ice Cream Cathedral med fine nye sange, plus den fantastiske udtryksfulde bassist Ida Duelund Hansen, der også spiller i Silvester, inspirerende spilleglæde, Ida Kudo, en storslået entertainer, Afsky, jeg så kun lidt, men hell yeah, det var tungt og godt, Red Lama, op at køre ung psychrock med arabisk/ørkenblues elementer.”

Øverst er det Pacific Swell.

Ingen kommentarer: