Blogger Widget

lørdag den 4. april 2020

En miniguide til The Windbreakers fra Jackson, Mississippi


Som lovet i Nødprogram 3, der blev sendt i torsdags, kommer Jan Damage Petersen her med en mere udførlig rejsefører til The Windbreakers.

”The Windbreakers blev dannet i 1979, men deres første udgivelse kom først i 1982. Dengang var de et rendyrket powerpop-band og et temmelig solidt ét af slagsen. Singlen ’That Girl’ er i dag et samlerobjekt blandt samlere af 7"-punk/powerpop:


I 1983 udkom en EP, men man skal helt frem til 1985, før de udsendte deres fuldlængde-debut, ’Terminal’, på Homestead Records. The Windbreakers har fået et mere janglerock- og poporienteret udtryk. De har dog ikke glemt deres velkendte hooks. Her ’New Red Shoes’ fra ’Terminal’:


Året efter udsendte bandet ’Run’. De er blevet signet til DB Recs, og selvom der stadig er tale om janglerock, så er der kommet en del mere knas på guitarerne.’ Visa Cards And Antique Mirrors’ følger her:


Deres tredje fuldlængde ’A Different Sort...’,  er deres mest rockorienteret album. Og her kan man sagtens sammenligne dem med et yndlingsorkester som The Replacements.


The Windbreakers kom også fint ind i halvfemserne. I 1991 udkom deres femte og sidste album, ’Electric Landlady’. Første skæring ’Colorblind’ er en af den slags sange, som man kan blive ved med at lytte til, uden at blive bare den mindste smule mæt:


Summa summarum: The Windbreakers er et band med en fremragende diskografi, hvor der er masser at hente. Hvis man altså gider, men hvorfor skulle man ikke gide det? Er man vinylsamler kan man stadig få bagkataloget for en slik. Det er også muligt at streame opsamlingspladen ’Time Machine’, der er den eneste, som ligger med dem på streamingtjenesterne. Hvad sangskriverne Tim Lee og Bobby Sutliff angår, så har de hver deres solokarrierer kørende. Det har jeg stadig til gode at dykke ned i, men det kan jeg måske bruge noget af min tid på nu.

God fornøjelse.

Jan Damage Petersen”

Ingen kommentarer: