Blogger Widget

mandag den 14. november 2022

Næste Klub Soja: Uno Soul og Blomqvist


”UNO SOUL 
Rasmus Troels Jørgensen har i en årrække huseret i Berlin, og spillet på den berlinske undergrundsscene, både med Uno Soul og med powerpopbandet Wonderland. Nu er Rasmus Troels Jørgensen tilbage i København og den 19. november fejrer UNO SOUL udgivelsen af deres ny LP Poppy live til Klub Soja i Kulturhuset Islands Brygge.

Hånden på rettet og sømmet i bund. Poppy kalder på et roadtrip i en gammel øse, bare afsted, ud i det blå. Slip følelserne, frustrationerne og hjertet fri i selskab med frontmand Rasmus Troels Jørgensen og hans tro indierocksvende. Der kan headbanges, grooves, synges og rockes med på dette rå og gennemarbejdede stykke håndværk.

Uno Soul består af fire genre-erfarne musikere, ud over Rasmus Troels på guitar og vokal består Uno Soul af Henrik Lysgaard Madsen på guitar, slideguitar og kor (Hell & The Hummingbirds, The Mayflower Pussyfarm, Hell & Sebastian, Emma Acs, Spektr), Jeppe Thiesen på bas (The Attacks, Hell & The Hummingbirds) og trommeslager Per Mølgaard Jørgensen (The Blue Van, Dør Nr. 13, Hell & The Hummingbirds) og til Klub Soja vil bandet også yderligere rumme den dygtig guitarist Astrid Samuelsen. Forud for albumudgivelsen har Uno Soul udsendt to singler: ”All It Means” og ”Heartbroken Girl”. Førstnævnte er blevet anbefalet af Karrierekanonen og begge har opnået radioairplay.
 
 
BLOMQVIST 

Der er dømt plekterbas og asfaltpoesi, når Blomqvist gæster Klub Soja. I en himmelsk kombination af duften af sommerregn på den varme asfalt og dagdrømmende tilstande fandt en håndfuld sange sin vej og resulterede i det seneste udspil fra Blomqvist med titlen ”Et stenkast fra nordvest”. Et lokalt udspil, der er skrevet som en hyldest til området Ydre Nørrebro. Blomqvists rolige vokal guider lytteren gennem guitarens buldrende båndekko og selvsamme lytters hofter lokkes af en slow ikkedisco-rytme. Det er psykedelisk indiepop, når det er bedst! 

Blomqvist har i anledningen kaldt til samling i Blommekalaset, som på denne aften udgør brødrene Andreas Brixen og Jakob Brixen på henholdsvis trommer og elguitar, Nikolaj Paakjær på orgel og guitar, samt Sebastian Autzen på keys. 

I 2015 albumdebuterede Blomqvist med den anmelderroste ’Paradisets Børn’, hvor han skabte musik til tekster af Eik Skaløe. Et halvt år senere udgav han sensommersinglen “Magisk Sommer”, som kom i rotation på p6Beat. Bedst som man troede, at Blomqvist med sit hverdagspoetiske album fra 2017, “Langt fra Hip”, ikke kunne blive mere fast forankret med begge ben på den lune asfalt, stod han senest klar med den ultralokale udgivelse “Et stenkast fra Nordvest”.”
 

Ingen kommentarer: