Blogger Widget

onsdag den 29. november 2006

Archie Bronson Outfit: Derdang, Derdang

Det er ved at være den tid på året, hvor vi gør status. Har 2006 været et godt år? Plademæssigt har det i hvert fald. Ikke fordi denne blogskribent har tænkt sig, at gennemgå årets signifikate udgivelser én efter én, det gider han nemlig ingenlunde. Alt efter om tiden er til det frem mod det nye år, vil der dog alligevel dukke nogle artikler op om nogle af de album, som ikke er blevet overhypet.

I marts udkom den britiske psykedeliske/blues/rock trio Archie Bronson Outfit's andet album 'Derdang, Derdang'. Det er indspillet i Nashville og produceret af Jacquire King, som tidligere har arbejdet for bl.a. Tom Waits og Kings Of Leon. Gruppen debuterede på Domino Records med indspilningen 'Fur' i 2003.

Selv om 'Derdang, Derdang' umiddelbart har rødder i blues og garagerock fra 1960'erne, formår Archie Bronson Outfit at undgå de fælder, som slige inspirationer kunne have sat for bandet. Det evner ganske enkelt, ved hjælp af bas, guitar og trommer, at bygge noget nyt op omkring det gamle kildemateriale. Albummet besidder ingen centrale numre med hitmulighed. Sange, som den stille pulserende, nærmest Mo Tucker lignende opbyggede 'Cuckoo' og 'Dead Funny', som den efterhånden allestedsnærværende Four Tet også har haft fingerne i ved et senere remix, bør man dog fremdrage blandt mange, der alt i alt gør 'Derdang, Derdang' til et sjældent formfuldendt værk.

Ingen kommentarer: