Blogger Widget

mandag den 15. august 2011

’Up And Down With Juno Green’

Bag Juno Green gemmer sig den herboende nordmand, Rolf Gjesdal. Trofaste læsere og lyttere, kan muligvis huske, at han har besøgt radioprogrammet Mod Strømmen for fire år siden. Dengang var Juno Green så småt ved at tage form. At debutpladen først kom for et års tid siden, var ikke med Gjesdals gode vilje. Sygdom og konkurs har forhalet projektet.

Til gengæld står ’Up And Down With Juno Green’ distancen. Det er indspillet 100% analogt. Der er kælet for selv den mindste detalje, hvilket i nogen grad beror på den afsluttende masteringen i Abbey Road Studios i London. Juno Green havde booket Peter Mew, der begyndte i lydtemplet i 1965 og har arbejdet med The Beatles, David Bowie, Bob Marley osv. Listen er endeløs. Mew var imidlertid ikke indstillet på at lave det hele analogt. Det kunne bandet ikke bruge og det var da også med en vis stolthed i stemmen, at Gjesdal senere har fortalt om, hvordan han rundt omkring i bygningens korridorer og kontorgange hørte, at det vist var første gang, at Mew var blevet droppet. I stedet trådte Christian Wright til.

Hvor befinder Juno Green sig rent musikalsk? Blues, country, gospel og brede baner af rock’n’roll. Udtrykket ligger i forlængelse af Gjesdals gamle gruppe, Tumbleweed, hvis 2003-udgivelse ’Once More With Feeling’, stadig står som et af Nordens bedste rootsalbum. Rolf Gjesdal har selv brugt vendingen ”inspireret tyveri” om den nye plade, og jeg kan godt følge ham, men det har intet med fantasiforladt reproduktion at gøre. Jeg aner Stones anno ’Exile..’, en smule Little Feat, Gene Clark og af nyere navne Beachwood Sparks.

Indtil videre kan albummet kun fås som 180 grams vinyl. Men det er også tænkt, som en eksklusiv udgivelse, som den tålmodige pladekøber må kæmpe for at få fat i. Lidt ligesom dengang, hvor man kunne kende en ægte musikfreak på den flossede seddel med vinylønsker, som blev hevet op af baglommen, når han/hun kom til en ny by og jagten gik løs i pladeforretningerne.

Here she comes by Juno Green

'Here She Comes' fra 'Up And Down With Juno Green'.

Hvis dette har vakt interesse, så er der mere at hente her.

Ingen kommentarer: