Blogger Widget

mandag den 1. februar 2016

”Dan Stuart, Poor Old Dan, Marlowe Billings, Dan Fucking Stuart...”


Ordene herover indledte den pressemeddelelse, der i 2012 fortalte, at Green On Reds tidligere frontmand Dan Stuart, var tilbage med sit første soloalbum. ’The Deliverance Of Marlowe Billings’, på denne side af årtusindeskiftet.

I nullerne udsendte duoen Danny & Dusty alias Dan Stuart og Steve Wynn, en enkelt ny skive ’Cast Iron Soul’, samt et livalbum. Stuart og Wynn debuterede som Danny & Dusty med mesterværket ’The Lost Weekend’, 22 år tidligere. En plade, der var indspillet i løbet af en sprutvædet weekend i februar 1985. På daværende tidspunkt var Danny & Dusty ikke en duo, men en form for en supergruppe, som bestod af folk fra den såkaldte Paisley Undergrund, såsom Sid Griffin, Steve McCarthy og Tom Stevens fra The Long Ryders, plus medlemmer fra Green On Red og Dream Syndicate. Om man overhovedet kan tale om Danny & Dusty som en duo er spørgsmålet, idet nævnte Steve McCarthy, Chris Cacavas fra Green On Red mv., Johnny Hott og Bob Rupe, der begge har været involveret med blandt andet House Of Freaks, Sparklehorse og Cracker, medvirkede på ’Cast Iron Soul’-albummet.

Tilbage på sporet. Dan Stuart har snart en ny skive på gaden og så er han på vej til København og Aarhus. På ’Marlowe's Revenge’, som den nye plade er døbt, bliver han bakket op af et ungt rockband fra Mexico City ved navn Twin Tones. Og hovedmanden selv, føler sig åbenbart bedre tilpas end længe. Der var vist også noget med en langvarig depression for en fem-seks år siden. Om de to seneste udgivelser, har han i al fald fortalt:

"It was loads of fun and it feels great to be still getting away with shit like this, I've made plenty of bad records but the last two have been a pleasure."

Her den smukke og foruroligende ballade ‘Love Will Kill You’ fra ’The Deliverance Of Marlowe Billings’:


‘Elena’ og ‘Soy Un Hombre’ er de eneste to sange, jeg umiddelbart kunne finde fra det nye album:
Dan Stuart spiller på Loppen, torsdag d. 10. marts. Dagen efter dukker han op på Train i Aarhus.

Ingen kommentarer: