Blogger Widget

lørdag den 1. oktober 2016

Outsider-folk mix af Steve Gunn


“Steve Gunn is a Brooklyn-based American singer-songwriter who was formerly a guitarist in Kurt Vile's backing band, The Violators. This album is mellow and kind of trippy! Anything from Delta blues and 70s electric Brit-folk to jazzy acid folk, this beautifully played six song effort is definitely a musical highpoint for me this year.”

- Jamie Mason om Steve Gunns album, ‘Time Off’, der kom i 2013.

”Der er dømt guitarlir på den voksne og tilbagelænede måde på Steve Gunns ’Way Out Weather’. En plade, der på overfladen ikke gør det store væsen af sig, men den bliver ved med at åbne sig op. Det er kun en måned siden, jeg fik den ind ad døren, og det er muligt, at den var endt højere oppe listen, hvis jeg havde haft den i et par måneder. På tidligere album og i andre konstellationer, har Gunn vist, at han er en guitarekvilibrist. På ’Way Out Weather’, viser han sig også som en fremragende sangskriver eller også er det bare mig, der først har lagt mærke til det nu. Og hey, jeg har lige fået at vide, at han også har udgivet en plade med Mike Cooper tidligere i år. 2014 er et godt år for Steve Gunn.”

- Jan Damage Pedersen om Steve Gunns album, ‘Way Out Weather’, der kom i 2014

”Adult-rock er den populære, lidt nedladende genrebetegnelse. Men den mesterlige, instrumentalist Steve Gunns 2014-udspil, er så meget andet. Han graver dybt i Amerikas fortid. Visse steder lyder det somom, at han er i gang med en accelererende, natlig hootenanny, med så berigede guitarister. som Jerry Garcia, Lee Ranaldo, Duane Allman, og John Fahey. På ’Way Out Weather’ viser Gunn også sit store talent for sangskrivning. Af mangel på bedre, vil jeg kalde pladen hypnotisk.”

- Hans-Henrik Siig om Steve Gunns album, ‘Way Out Weather’, der kom i 2014

Teksterne herover stammer alle fra Mod Strømmens årslister. Eller som vi kalder dem Beat 2000-et-eller-andet.  Tidligere i år udsendte Gunn ’Eyes On The Lines’, som jeg desværre ikke har hørt tilstrækkeligt til at komme med en kvalificeret bedømmelse af. De næste måneder bruger Gunn på landevejen. Han kommer forbi Atlas i Aarhus, d. 31. oktober, og Musikcaféen i Huset, d. 4. november. I forbindelse med den to måneder lange tour, har han sammensat et outsider-folk mix til The Vinyl Factory.

1. Pharaoh Sanders – Japan
2. Velvet Underground – All Tomorrow’s Parties (demo)
3. Sibylle Baier – Tonight
4. Richard Thompson – Beat the Retreat (live)
5. Jimmy Lee Williams – Hoot Your Belly
6. The Entourage Music and Theater Ensemble – Piece for E flat Saprano, Guitar, & Thumb Piano
7. Michael Chapman – Among the Trees
8. Unknown – Chemirocha
9. Ernie Graham – Sebastian
10. Ted Lucas – Now That I know
11. Electronic Hole – The Golden Hill
12. F.J. McMahon – Early Blue
13. Sandy Bull – Last Date
14. Ronnie Lane – The Poacher
15. KAK – I’ve Got Time
16. Spirit – Topengo Window
17. Cold Sun – South Texas
18. Finbar and Eddie Furey – The Fox Chase


Ingen kommentarer: