Blogger Widget

tirsdag den 23. oktober 2018

Felines i Mod Strømmen

”It’s so New York”, skulle den amerikanske musikjournalist, David Fricke, efter sigende have konstateret efter Felines koncert på dette års Spot-Festival.  Jeg kan godt følge ham et stykke af vejen. Om ikke andet, så er udtalelsen en fjer i hatten på det københavnsk orkester. Felines blevet dannet for otte år siden. Indtil fornylig bestod bandet af Ditte Melgaard på guitar og vokal, Mei-long Bao på trommer og vokal, samt Asta Louisa Bjerre på bas og vokal. De har imidlertid udvidet besætningen, så Kristian Bønløkke er kommet med på keyboard.

Gruppen debuterede i 2012 med ep’en ’Daddy Walk’. Siden har den udsendt en ep og et album. Sidstnævnte udkom på Soundflat Records på denne side af Atlanten og Burger Records i Nordamerika. På fredag, d. 26. oktober, er Felines aktuel med en ny ep. ’Saying It Twice Makes It Real’, som den er navngivet, er bandets første hos Crunchy Frog. Burger Records står bag kassetteudgivelsen. Der har allerede været et par 7”-ere ude, som jeg har været svært begejstret for. ’Going Out’, der blev udsendt i august, kaldte jeg, ”charmerende, tilbagelænet lo-fi med historisk bevidsthed”. Det skudsmål dækker egentlig hele ep’en, har jeg efterfølgende erfaret. I Politiken har Kim Skotte skrevet, at ”Minialbummet afsøger med rebelsk langsomhed et minimalistisk rum med tidløs coolfaktor…”Da Felines var forbi Mod Strømmen tilbage i 2012, bevægede gruppens sig især indenfor garagerock, pre-punk og punk Der blev spillet navne som The Cramps, Black Flag, Patti Smith og The Monks. Jeg har på fornemmelsen, at spillelisten på torsdag kommer til at se væsentligt anderledes ud.

Torsdag d. 1. november, holder gruppen releasefest på Bakken i Kødbyen. Her vil Felines spille med særligt indbudte gæster, ligesom der er djs og øl fra kl. 20.00. Før det kommer de forbi Mod Strømmen. Lyt med i overmorgen, dvs. d. 25. oktober, kl. 18.00, på enten 98.9 FM eller via Tunein eller den direkte livestream.

Ingen kommentarer: