Blogger Widget

søndag den 16. september 2012

Kala-OK i Mod Strømmen


’Reminiscence Of A Bodily Blues’ med Kala-OK (Kala'oukei) er én af de mest interessante, skæve og originale plader, der er kommet i år. Mere eller mindre kan ikke gøre. Den stikker i mange retninger. Ikke mindst østpå. Kala-OK begyndte egentlig som et soloprojekt for trommeslager Kristian Mondrup, da han for nogle år tilbage flyttede til Kina. Udover at lære kinesiske gloser, fik han tiden til at gå med at lege med en mængde samples, der blev grundsporet til den fine debutplade. Hjemme igen hev han fat i nogle gode folk omkring det unge plademærke Tambourhinoceros, blandt andet Christian Rohde (Treefiht For Sunlight) og Nicolai Koch (Oh No Ono og Choir Of Young Believers), som har givet albummet et ekstra pift.

Riget i Midten har jeg været forbi, men Mondrup vil nok heller ikke løbe fra, at han også holder af The Beatles, da det var allermest inspireret af indiske musik. ’Misbelieve Me’ peger under alle omstændigheder i den retning:


Torsdag d. 27. september spiller Kala-OK sammen med Spillemændene i Kulturhuset på Islands Brygge. Før det kommer Mondrup forbi radioprogrammet Mod Strømmen. Det sker torsdag, d. 20. september, mellem kl. 18-20 (98.9 FM/98,8 Hybrid)

Ingen kommentarer: