Blogger Widget

tirsdag den 25. september 2012

Bandemøde & The Nils Lassen Appreciation Society, live-stream, lørdag d. 29. september.

Afterparty ved et af årets tidligere Bandemøder. Det er Nils Lassen længst til venstre.
Bag overskriften gemmer sig én 25 års jubilar. Jeg har ikke tal på hvilket nummer i rækken af Bandemøder, det bliver nu på lørdag ude på Refshaleøen. Det er i og for sig også ligegyldigt. Jeg har heller ikke tal på de mange projekter, som Nils Lassen har været involveret i gennem årene. Men det er blevet til masser af teater- og filmmusik. Plader med Nature™, Dreamtones, OK Kings og 500 Feelings. For slet ikke at nævne samarbejder med bl.a. Bleeder, Aud Wilken, Sort Sol, Poul Borum, Morti Vizki, T.S. Høeg og Bo Hr. Hansen.

Selvom jubilæer i sagens natur lægger op til en fejring af det forgangene, så har jeg ikke tænkt mig at fortabe mig i Nils Lassens fortid. Ovenstående er alt I får. I stedet vil jeg fokusere på hans hemmelige, aktuelle virke med (((S))). Et projekt, der begyndte ved et tilfælde, da Lassen for nogle år tilbage, improviserede henover et Tomas Ortved trommetrack, han havde liggende. Hemmelig er måske så meget sagt, Lassen har fra begyndelsen valgt at optræde inkognito. Langsomt, men sikkert begyndte (((S))) at tage form. I 2009 kom debutpladen, ’Ghost’, som den engelske musikjournalist og gothekspert, Mick Mercer, udnævnte til årets plade og bl.a. skrev dette om:

”This is fantastic, and quite different to anything which slid across these pages for months. You will love it, trust me. (I’m like a doctor, only less committed.) Dark themes handled with due intelligence in open-ended surroundings, stiff-backed by flowing, like a slalom canoe with an armchair for a seat. He even covers a Beatles song and for the first time in my life I didn’t feel compelled to vomit.”

Jeg er ikke klar over, hvad genrens rette betegnelse er. I Tyskland, hvor scenen er kæmpestor, kalder man den for ’Dark’. Det er en ’kold’, kluborienteret sound, som Lassen trækker i retning af postpunken på (((S)))’s to første udgivelser, allerede nævnt ’Ghost’ og opfølgeren ’Phantom’. Sidstnævnte blev for øvrigt lanceret samme aften i både Leeds, Leipzig og Lissabon. Det tredje album, ’The Moon Is My Sun’, der blev udgivet i sidste uge som download, cd’en følger i oktober, er mere old school elektronisk. Her førstesinglen ’Alive/Die’, der er gået direkte ind på andenpladsen på EAC.  


For lige at vende tilbage til jubilæet, så kan man nu på lørdag, d. 29. september, kl. 22.00, live-streame en koncert, hvor en lang række musikere som Nils Lassen har arbejdet sammen med, spiller hans sange.

Lassen kommer forbi Mod Strømmen, d. 25. oktober. 

2 kommentarer:

capac sagde ...

Ny Paul Westerberg-sang: http://www.iwilldare.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/09/My-Road-Now-Master.mp3

HHS sagde ...

Wauh!!!. Fedt. Tusind tak, Capac.