Blogger Widget

torsdag den 10. marts 2016

“We wouldn’t mind if it was more popular”. Nyt album fra Freakwater


At kalde Freakwater for post-punkens svar på The Carter Family, er nok at stramme begrebet. Jeg vil strække mig så langt, at kalde duoen for den alternative countrys svar på ’The First Family of Country Music’. Samspillet mellem Janet Beans lyse, æteriske stemme, og Catherin Irwins dybere og mere kantede, kan godt minde om Sara Dougherty og Maybelle Carters vokalharmonier.  

Freakwater blev dannet i Kentucky i 1985, og dyrkede netop The Carter Family og The Louvin Brothers. Navnet er slang for hjemmebrændt whiskey. Gennem deres tredive år lange karriere, har de ligesom levet på deres egen planet. Ikke med deres gode vilje, sådan er det bare blevet. De har ikke indgået kompromiser for at blive udsendte på store selskaber, men har hele vejen igennem været på mindre labels, der har givet dem plads til at udvikle sig. Kommercielt tænkende har kaldt det mangel på ambitioner. Noget duoen, som årene er gået, nok vil give dem mere og mere ret i. Catherin Irwin har i forbindelsen med den nye plade, ’Scheherazade’, udtalt; ”We wouldn’t mind if it was more popular”.

Jeg kan på det varmeste anbefale at anskaffe sig ’Scheherazade’. Det gør en lang række kritikere også. Ifølge Metacritics udregningsmodel er Freakwater i skrivende stund på en delt fjortende plads, over årets bedst anmeldte album. 'Blackstar' topper naturligvis listen, hvis nogen skulle være i tvivl om det!

Her et par sange fra pladen + et telefoninterviewIngen kommentarer: