Blogger Widget

onsdag den 15. december 2010

‘Anthems for Doomed Youth‘*

Canadiske The High Dials har aldrig ryddet en forside. Den slags lader de landsmændene og bysbørnene fra Montreal Arcade Fire om. Og det kan sandt at sige virke himmelråbende. Al den stund , at The High Dials i denne bloggers blå bog står betydeligt stærkere. Hvor Arcade Fire alt for ofte bliver svulstige (kanske, det er det bandet hentyder til, når det kalder sig et “Moby Dick kind of band?“), der underspiller The High Dials nærmest. Hvor Arcade Fire har været enormt gode til at skjule dets inspirationskilder - flere mener formentlig, at det har givet rockmusikken et helt nyt udtryk - der er The High Dials bevidste og åbenmundede om deres.

På The High Dials 2010-udspil, ‘Anthems for Doomed Youth’, det fjerde siden 2003, har kvintetten lagt sig op ad klassisk powerpop, der bliver piftet op med stiltræk fra Topanga Canyon og psych. Af nyere grupper er det eftertænksomme guitarband The Shins et godt pejlemærke. Hvis man foretrækker at skele længere tilbage i pophistorien, vil man ane Todd Rundgren eller måske endnu mere The Nazz og Love. Sidstnævnte især når det var i softrock hjørnet.

Den håndplukkede repræsentant for pladen herunder, ’Chinese Boxes’, lyder dog som et blend af R.E.M. omkring ’Green’ og en ung Tom Petty. Det kan der godt komme kræs ud af.


* ‘Anthem for Doomed Youth’ er titlen på Wilfred Owen’s kendte digt om rædslerne i skyttegravene under Første Verdenskrig, hvis det emne skulle optage en forbipasserende eller to.

Ingen kommentarer: