Blogger Widget

søndag den 19. december 2010

’Sex Noll Två’

Musikhistorien er uudgrundelig. Spørg bare sangskriveren og trommeslageren Johan Johansson fra det svenske punkrockorkester KSMB. I dag godter han sig måske, men da gruppen i 1981 udsendte lp’en ’Rika Barn Leka Bäst’, var der ikke nogen der skraldgrinede. Albummet blev sablet ned. Okay, de havde forladt 1977-punken og hvad så? Ja, det kan man blandt andet høre på ’Sex Noll Två’, der til trods for en længde på over seks minutter og med guitarsolo og hele molevitten, i dag bliver fremhævet som en stand-out i svensksproget punkrock.Teksten til ’Sex Noll Två’ har også været gennem vridemaskinen. Den er blevet gennemanalyseret og tolket fra isse til skridt. Forhører man sig atter hos Johan Johansson, så er der intet at komme efter:
”Som så mycket annat med KSMB är den mest av allt ett skämt och en pastisch på dåtidens pretentiösa depprockares samtida material. Målet var att den skulle kunna tolkas till vad som helst, och om ni bara visste hur skojigt vi i orkestern haft åt diverse lyssnares och recensenters analyser av detta epos!”

2 kommentarer:

Martin sagde ...

Igen må jeg bøje mig i støvet over lækre numre og brugbar trivia-viden fra fine dele af musikscenens randområde. Keep up the good work...

HHS sagde ...

Tak for ordene, Martin. Jeg er ikke klar over, hvad KSMB står for, men Johansson har spillet i orkestre med så fantasifulde navne som ’Ingenting’, 14-mands bandet ’Skärholmens Gymnasiums Punkensemble’ , ’Strindbergs’ og ’John Lennon’. Sidstnævnte måtte de dog ændre til ’John Lenin’, fordi Yoko Ono havde sendte sine advokater efter dem.