Blogger Widget

torsdag den 23. december 2010

Hellige tre konger synger julen ind

”De tre tenorer synger julen ind”, var aldrig gået som overskrift. Associationen er ganske enkelt for pinefuld. ”De evige tre”, kan heller ikke komme på tale, for så begynder Tove Ditlevsens ferske recitation straks at skurre for det indre øre.

Alex Chilton er selvskreven her i mørket op mod d. 24. december. Siden hans død i marts i år, har vi forsøgt at snige ham ind, hvor der var plads i radioprogrammet Mod Strømmen. Det fortsætter vi med, indtil årsdagen for hans alt for tidlige sortie. Her ’Jesus Christ’ fra Big Star’s ’Third/Sister Lovers’, som dybest set er en soloplade fra Chilton’s hånd.The Only Ones hører man alt for lidt på vor frekvens. Det blev kun til en enkelt gang i det henfarne år. Under temaudsendelsen ’Dage’ blev ’Lovers Of Today’ lagt på grammofonen. Ellers skal vi helt tilbage til december 2008, for at finde materiale med det gamle favoritorkester. Her tager Petet Perrett & Co sig pænt af ’Silent Night’.


Sidst, men ikke mindst, skal vi på besøg i Paul Westerberg's kælderstudie i Minneapolis, hvor han i 2009 indspillede en af de mest populære julesange i den engelsksprogede verden. I mange år var teksten til ’Away In A Manger’, krediteret den tyske reformator Martin Luther. Ny forskning har imidlertid vist, at det er det rene pladder, ligesom så meget andet i disse dage. Skål og god jul.

Ingen kommentarer: